A Miadéle.com oldal keretein belül született egy együttműködés, miszerint mi Bloggerek, akik szívüket és lelküket beleteszik egy-egy írásba, kicsit jobban megismerjük egymást, és közösen felépítünk egy olyan cikksorozatot, ahol a másikat kicsit közelebb hozhatjuk a saját olvasóinkhoz. Első alkalommal Tripsánszki Évát kaptam bloggertársamul, akit már egyébként is régóta követek, mivel fantasztikus receptekkel örvendezteti meg az embereket az ÍZcsiklandozó nevű blogján, és ezt nem lehet kihagyni.
Megragadva ezt a lehetőséget úgy gondoltam, hogy kezdjük egy interjúval, ismerjétek meg Évát, aki már 3 éve, hogy belevágott a blogolás csodálatos világába. Előszeretettel főz a családjának, barátainak, imádja minden mozzanatát a konyhában töltött pillanatoknak. Csodás fotók ékesítik a fantasztikus receptek mellett Éva egy-egy cikkét, ami saját keze munkája, és mindig igyekszik a legtökéletesebb szögből megörökíteni az adott pillanatot, amit csodálatos remekművei sugallnak számára, és így az olvasók is gyönyörködhetek ezekben a szépségekben.
Szeretsz kísérletezni saját ötletekkel, ízek párosításával?
Igen, mindig örömmel párosítok és kísérletezek! Gyakran újrahasznosítom az ételeket! Szerintem ez a főzés lényege! Ehetőt produkálni, akár maradékokból!
Mi az a hozzávaló, amit sosem használnál?
Sosem használnék pacalt, bocsi a kedvelőktől!
Mi motivál, hogy gasztroblogot vezess?
A motiváció belülről jön! Szeretem a kreatív dolgokat, a sütés-főzés pedig az élet legkreatívabb tevékenysége, ami minden ember életében fontos szereplő.
Honnan jött az ötlet?
Az ötletet a kamasz lányom adta 3 éve. Hálás vagyok neki ezért, pedig csak az ételfotókat próbálgatta a maga örömére, és lusta volt leírni, amit diktálok!
Milyen receptes platformokról inspirálódsz?
Imádok minden gasztroblogger oldalán leskelődni! Persze az Instagram és a különféle gasztro-oldalak sem hagynak hidegen! Az édesanyámtól tanultak alapul szolgálnak minden esetben! És sok receptkönyvem is van. szóval bárhonnan inspirálódok, ha arról van szó.
Milyen ország nemzeti ételét kóstolnád meg gondolkodás nélkül?
A mediterrán ételeket imádom! De szóba jöhet bármelyik ország étele, ha nem túl sarkalatos! Kedvelem a zöldség és könnyű húsétel kedvelő, édesszájú országokat!
Mennyire főzöl magyarosan?
Azt hiszem, elég magyarosan főzök, a zsír, a vörös és fokhagyma, valamint a piros paprika napi vendégeim a konyhában.
Inkább sütni, vagy főzni szeretsz jobban?
Sütni jobban szeretek! Nem csak desszertet, húsokat, zöldségeket, bármit! Valahogy kevesebb munkával jár!
Van valamilyen nagy terved a jövőre nézve a bloggal kapcsolatban?
Tervem sok van, de inkább a nyitottságom a fő erény a bloggal kapcsolatban. Akinek tetszem, megtalál! Bármi összejöhet a konyha által, hiszen ez a lényege!
Vloggerkedésen gondolkodtál már?
Igen, felvetődött a vloggerkedés gondolata már! Egy drága színész barátom, földim fűz ez ügyben! Szeretne egy közös videós sütős-főzős sorozatot készíteni, csupán a vírushelyzet korlátozza be ötletünket! Én nyitott vagyok az ilyen kooperációra!
Milyen sikereket tudhatsz magad mögött a bloggal kapcsolatban?
Az eltelt 3 év alatt számos megkeresést, felkérést kaptam, két hónapos tévé reklám szereplő, több újságcikk résztvevő, élő Civil Rádió riport alany lehettem eddig! És számos konyhai eszköz, kisgép és tálaló örömteli használója lehettem! De nyitott vagyok mindenre, ami ebbe a gasztro témába belefér! Szóval állok az ötletek elébe, kereshetnek bátran!
Mi az, amire a legbüszkébb vagy?
Legbüszkébb önmagamra vagyok. Arra, hogy mertem belevágni, hogy merem nyíltan megmutatni tudásom és egyszerű önmagam!
Mindent csodásnak tartok, ami közel enged a családokhoz, az emberekhez, a konyhai élethez. Hálás vagyok ezért mindenkinek, aki hisz bennem, aki támogat és elfogad!
Melyik az a 3 recept, amit mindenképpen kiemelnél a blogról?
Nehéz három receptet kiemelni, hiszen mindegyik a szívügyem!
Talán a három legnagyobb kedvencem:
1: Vadas zsemlegombóccal és csőtésztával
2: Croquembouche - a franciák különleges, töltött fánk tornya
A vadas személyes szerelmem, a fánk tornyocska különlegesen extra desszert, a Non-plus ultra pedig szülővárosom, Törökszentmiklós gasztronómiai angyalának, Horváth Ilonkának receptje.
A bónusz pedig (mert abból sosem elég!)
Édesanyám zserbója:
Zserbó
... és a plusz-plusz: a hájas szilvalekváros, melynek minden belevalója az én konyhámban készült! Drága anyukám hihetetlenül jól készítette!!!
Bízom benne, hogy büszke lenne rám! Receptet hamarosan a blogon is olvashattok majd, de épp ma készítettem életemben először, így ez még picit várat magára.
Köszönöm a lehetőséget, hogy interjút készíthettem Évával. Ha eddig véletlenül nem követtétek a munkásságát, akkor remélem most sikerült kedvet csinálnom hozzá. Jókat beszélgettünk az interjú elkészülte előtt, és egy nagyon kedves, örökké vidám embert ismerhettem meg így virtuális keretek között. Remélem egyszer lesz alkalmunk egy találkozóra, és azt is, hogy valamilyen közös projekt keretein belül megörvendeztethetünk benneteket drága olvasóink.
Éva munkásságát az alábbi helyeken tudjátok elérni:
Ha tetszett a poszt, kérlek osszátok meg, és lájkoljátok a blog facebook, illetve instagram oldalát.
Ölelés,
Ilus