Gasztrospicc

  • Reggeli
  • Leves
  • Főétel
  • Desszert
  • Nassolnivaló
  • Konyhaeszköz
  • Étterem Mustra
  • Személyes
Kólás-csokoládés sütemény

Kólás-csokoládés sütemény

Helló Március! Helló Tavasz! Helló újra itt! 

Boldog Nőnapot Nekünk! 

A február egy kicsit kaotikus volt, egészségileg örültem, hogy a munkám elvégzem, és már rendes cikkek írására nem volt energia. Olyan mértékben szétszakadt a fejem, cirka 4 héten keresztül, hogy azt sem tudtam merre vagyok arccal. Pedig forrt bennem a sok-sok ötlet, amiket meg akaram veletek osztani itt a blogon is hosszabb bejegyzések formájában. De ezt mindig felülírta a migrén. A facebook illetve instagram oldalt ettől függetlenül egy-egy könnyebb napon igyekeztem nem elhanyagolni, hiszen nem tűntem el, csak egyszerűen nem voltam jól. De újult erővel csinálom tovább, és hozom nektek a jobbnál-jobb recepteket. Ezért a mai napon egy kólában és csokoládéban bővelkedő kakaós süteményt hoztam nektek, amibe még némi nutellát is csempésztem, csak hogy eléggé cukorsokkos legyen. 

kolas-csokis_suti_1.jpg

Ez a sütemény ajándékba készült, így most se tk. liszt, se cukorpótló, hanem minden úgy, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Fehér liszt, cukor, csokoládé és hát kóla. Egy szelettől is úgylehet pörögni, hogy az csak na. Csak egy a baj vele, hogy ebből nem lehet megállni egy szeletnél. 

A recept még évekkel ezelőtt született egy hirtelen felindulás közepette. Sosem voltunk nagy kóla fogyasztók, mindig csak akkor lett véve, ha jött valaki vendégségbe, hogy hát a csapvizen kívül legyen már más is, amivel tudunk kínálni innivaló terén. Ezért történt egyszer, hogy egy jó adag kóla megmaradt egy ilyen vendégfogadás után, ami aztán több, mint egy hétig szomorkodott magának a hűtőben. Már azon voltunk, hogy ki kellene önteni, de ekkor jött az ötlet. Ha narancs kólából lehet zselét csinálni a kólás-túrós süteményre, akkor mi lenne, ha egy kicsit másképpen, de felhasználnám a kólát én is, mondjuk akár egy krémnek? Mindenképpen csokoládét gondoltam társítani hozzá, hiszen úgy gondoltam, hogy ők ketten majd tökéletesen kiegészítik egymást. És milyen jól gondoltam. Imádnivalóak együtt. 

kolas-csokis_suti_2.jpg

Ugye alapvetően a pudingokat tejjel/vízzel vagy akár mindkettővel szoktuk főzni. Na én úgy gondoltam, hogy kólában fogom megfőzni a csokipudingot. Hogy miért? Hát miért ne? Maximum nem lesz olyan fergetegesen jó, mint ahogy elképzeltem. Aztán akkor mi történik? De jelentem, az egyik legjobb dolog volt ezt a két finomságot párosítani. Fontos infó, hogy plusz cukor semmiképpen nem kell majd bele, hiszen a kóla alapvetően nagyon cukros kis teremtmény. 

kolas-csokis_suti_3.jpg

Én pedig, hogy még fokozzam az ízeket, és még többféle jóság legyen benne, a maradék nutellát illetve egy kis csokoládét, ami volt még itthon, fogtam és beleraktam a krémbe (összeolvasztottam a nutellát és a csokit, és így kevertem bele). Ezáltal lett egy kólában főtt pudingom, amibe nutellát és még csokoládét is raktam. Az ízek! Hát elmondhatatlanul finomak. Mindent érezni benne, konkrétan mindent. Amikor kóstolásra kerül a sor, először a kóla köszön vissza, majd érződik a nutella, és végül a csokoládé íze is berobban a szánkban. Komolyan, most elgondolkodtam rajta, hogy nekiállok megint megcsinálni, hiszen attól, hogy rágondoltam, és megfogalmaztam az ízek összhatását, beindult a nyálelválasztásom. Szörnyű, tudom!

 A tészta egyébként egy mezei kakaós muffin, amit így nem muffinformákba adagolva sütöttem meg, hanem az egészet egy nagy tepsiben. És hát ezután jött a varázslat. Van tippetek, hogyan került bele a süti közepébe a krém? Megsúgom, nem sütés előtt. Viszont a végtelenségig egyszerű a folyamat. A recept leírásában pedig bővebben ki is fejtem nektek. 

Kólás-csokoládés sütemény:

Hozzávalók a tésztához (nagy (magasfalú) gáztepsi mérethez): 

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 csomag sütőpor
  • 10 dkg cukrozott kakaópor
  • 1 dl étolaj

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 8 dl Kóla
  • 2 ek. mogyorókrém
  • 10 dkg étcsokoládé

Tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. olaj
  • 3 dkg margarin

Elkészítés:

  • Kezdem a tésztával a sort. Először is, sütőt előmelegítem 175 fokra, alul felül sütésre, légkeveréssel. Míg melegszik a sütő, A tojásokat kikeverem a cukorral, olajjal, tejjel. Mikor egynemű, kissé habos jellegű, mehet hozzá az előre elkevert kakaóporos, sütőporos liszt. Akkor jó a tésztánk, ha egy szépen terülő, selymes massza az eredmény. Vajazott, lisztezett tepsibe öntöm, és mehet is be sülni. Nagyjából 25-30 percig sütöm.
  • Jöjjön a krém. Pudingport 1 dl kólával csomómentesre keverem, majd amikor megvan, hozzáadom a többi kólát is. Megfőzöm a pudingot. Ezután a nutellát összeolvasztom mikróban a csokoládéval. Először a csokoládét rakom be, majd mikor elkezdett minimálisan olvadni, hozzákanalazom a mogyorókrémet, és tovább melegítem. 10 másodpercenként ránézek, és átkavarom. Vigyázzatok, a mogyorókrém könnyen kikristályosodik, és akkor nem lesz jó a vegeredmény. Inkább ne legyen teljesen megolvasztva, hanem vegyétek ki hamarabb, és keverjétek ki kézzel, míg egynemű nem lesz. Ezáltal megkímélitek magatokat a felesleges bosszankodástól jó előre. Végül a pudingot és a csokoládés krémet összekeverem.
  • Eközben már megsült a tepsis muffin. És most jön a varázslat. Előveszek egy hagyományos fakanalat és a végével kilyukasztgatom a tésztát. Konkrétan a fakanál végével szépen sorban, minimális távolságot hagyva mélyedéseket csinálok. Kicsit furán fog kinézni, ha végeztek, de mindjárt eltűnik ez a sok mélyedés. Ugyanis ebbe megy a krémünk. Az összes krémet kanalazzátok rá a sütemény tetejére, és alaposan simítgassátok bele a mélyedésekbe. Szépen el fog tűnni egy csomó krém, igazán kevés fog maradni majd a tetején. Ha ez kész, várok, míg teljesen kihűl az egész süti, és a végén random mozdulatokkal megcsorgatom csokoládéval. Ehhez pedig egy tábla csokit, margarint és olajat egy tábla helyezek, nagyjából fél percet mikrózom, és kikeverem. Majd kanál segítségével összevissza rácsorgatom, minél több irányból, annál szebb lesz a végeredmény. 

 Ezektután pedig már csak annyi van hátra, hogy hagyjuk egy éjszakát pihenni a hűtőben. Ha nincs időtök egy egész éjszakai pihentetésre sincs baj, de legalább 3 órát pihenjen, hiszen ebben az időszakban érnek össze az ízek tökéletesen, és a tészta is tökéletesen párosul a krémmel. 

Ebből a mennyiségből hatalmas adag lett, de úgy kell elképzelni, hogy négy háztartás is kapott belőle, és még nekünk is maradt egy kevés. Szóval ezt a gigantikus mennyiséget csak akkor süssétek, hogyha nagyon sütisek vagytok, vagy éppen ajándékba készül egy alkalomra. Egyébként nyugodtan lehet felezni.

Ha tetszett a poszt, kérlek osszátok meg, és lájkoljátok a blog facebook, illetve instagram oldalát. 

Illetve, hogyha kedvetek támadt csevegni egy kicsit, akkor várlak Benneteket sok szeretettel a GasztroSpicc Csacsogó Csoportban a facebookon. 

Ölelés, 

Ilus
komment Kóla Nutella Csokoládé Sütemény Krémes Desszert Puding Tovább
Kólás-csokoládés sütemény Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Nemzetek gasztronómiája - Portugália Nemzetek gasztronómiája - Portugália
  • Kenyérlángos Kenyérlángos
  • Túrós batyu Túrós batyu
  • Zabropogós Zabropogós
  • Lencsés pásztortarhonya Lencsés pásztortarhonya
Facebook Pinterest Instagram

Gasztrospicc

A blogolás egy életérzés. Megfoghatatlan világ, mely a lelkünk egy darabját adja az olvasóknak. Egy világ, ahol kibontakozhatunk, és 100%-ot nyújthatunk minden egyes bejegyzéssel, amit valaha megírtunk. Egy szenvedély, ami a legtökéletesebb énünket hozza elő. Egy Blogger vagyok, aki ismét a szárnyait bontogatja. Új felület, új téma, régi szerelem. Köszönöm, hogy velem tartasz!

Top 5

  1. Wellington - A karácsonyi tökéletesség
  2. Gesztenyepüré torta
  3. Házi krémtúró - Cukormentes verzió
  4. Diós-kakaós babka
  5. Kakaókrémes bejgli

Keresés

Címkék

Ajánló (1) Alma (1) Amerikai palacsinta (1) Aranykorona étterem (1) Banánkeksz (1) Bécsi palacsinta (1) Bejgli (1) Bemutatkozás (1) Blog (1) Brownie (1) Burgonya (6) Cikksorozat (1) Cottage Cheese (1) Creppy palacsintaház (1) Croissant (1) Csicseriborsó (1) Csirkebrassói (1) Csirkemell (1) Csokoládé (6) Cukkini (3) Cukkinigolyó (1) Cukormentes (3) Desszert (14) Édesburgonya (1) Egészséges (5) Együttműködés (1) Étterem (3) Étterem mustra (3) Fagyöngy vendéglő (1) Falafel (1) Fasírt (1) Főétel (16) Fokhagyma (2) Főzelék (1) Főzzünk lekvárt (1) Füstölt tofu (1) Gasztro (4) Gesztenye (1) Gesztenyepüré (1) Gesztenyepüré torta (1) Gomba (4) Grillezés (1) Hagyma (1) Hagymás fűszeres burgonya (1) Hagyomány (2) Hamis somlói (1) Házikrémtúró (1) Házi raffaello (1) Interjú (2) ízcsiklandozó blog (1) Kakaós (1) Kalóriaszegény (1) Karácsony (2) Keksz (1) Kelt tészta (1) Kenyérlángos (1) Kifli (1) Kókuszos (1) Kóla (1) Köret (4) Körözött (1) Krémes (2) Krémleves (2) Krémtúró (1) Krumplilángos (1) Kukoricasaláta (1) Langalló (1) Lasagne (1) Lekvár (1) Lencse (2) Lencsesaláta (1) Lépésről lépésre (1) Leves (2) Lilakáposzta (1) Mac and Cheese (1) Maradékmentés (1) Mazsola (1) Meggy (1) Miadéle (1) Miadéle Hungary (1) Miskolc (1) Mogyoró (2) Muffin (1) Müzliszelet (1) Nassolnivaló (13) Nemzetek gasztronómiája (1) Nem reklám (1) Nem szponzorált tartalom (1) Nutella (2) Omlett (1) Omlós tészta (1) Pásztortarhonya (1) Pékáru (2) Pirítós (1) Pogácsa (2) Portugália (1) Puding (3) Pudinggolyó (1) Pulykahús (1) Quiche (1) Raffaello (1) Rágcsálnivaló (1) Rántott karaj (1) Rántott répa (1) Recept (13) Reggeli (9) Rétes (1) Sajt (6) Sajtos tallér (1) Sajttal töltött (1) Saláta (1) Somlói (1) Sültkrumpli (1) Sült sajttorta (1) Sütemény (4) Személyes (1) Szendvicskrém (1) Szezámmag (2) Szezámmagos (1) Szilva (2) Szilvalekvár (1) Szilvásgombóc (1) Szilveszter (1) Tarhonya (1) Tart torta (1) Tejföl (1) Teljes kiőrlésű (4) Tócsni (2) Töki pompos (1) Töltött paprika (1) Torta (2) Túró (1) Túrósbatyu (1) Újév (1) Újévi menü (1) Ünnepi sütemény (1) Vacsora (4) Vargabéles (1) Vélemény (2) Virsli (1) Vörösáfonya (2) Wellington (1) Zabkása (1) Zabpehely (2) Zabropogós (1) Címkefelhő

Archívum

  • 2021 október (1)
  • 2021 szeptember (1)
  • 2021 március (2)
  • 2021 február (1)
  • 2021 január (10)
  • 2020 december (5)
  • 2020 november (9)
  • 2020 október (1)
  • 2020 szeptember (3)
  • 2020 augusztus (4)
  • 2020 július (10)
  • Tovább...
GasztroSpicc Blog
">

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard