Gasztrospicc

  • Reggeli
  • Leves
  • Főétel
  • Desszert
  • Nassolnivaló
  • Konyhaeszköz
  • Étterem Mustra
  • Személyes
Lencsés pásztortarhonya

Lencsés pásztortarhonya

Nektek megvan az a pillanat mikor valaki nagyon válogatós? De tényleg annyira, hogy csak a fix berögzött ételeket hajlandó megenni? Na, hát itt vagyok én, aki ezt kinőtte. Jeee! Vagyis azért maradt némi heppem, de ahhoz képest, hogy gyerekként csak sajtot ettem sajttal, a zöldségek meg én rosszban voltunk, ahhoz képest ég és a föld. Szerencsére pozitív irányba változtam az évek alatt, és már azért rengeteg mindent megeszek. A paradicsom és hal (plusz egyéb tengeri herkentyűk) még mindig nem kedvenceim, illetve a zsíros húsokat sem preferálom, de azt hiszem ez egész elenyésző a gyerekkori rigolyáimat nézve. 

Tényleg sokat fejlődtem, és ahogy kezdett benőni a fejem lágya, úgy nyitottam egyre több étel felé. Bevezettem azt, hogy aminek jó illata van, az rossz nem lehet, így meg kell kóstolni (és most itt nevetek magamnak, hogy ez így eszembe jutott). Ezáltal az elv által rengeteg mindent sikerült megszeretni, és tényleg egyre több és több finomság volt az, amit ma már a kedvenceimnek tudok mondani. 

pasztortarhonya_3.jpg

Azért is tértem ki erre, hiszen a most hozott receptből csakis a tarhonyát ette meg a pici Ilus. Se kolbász, se virsli, se lencse. Juj, hát hisz az utóbbi az zöldség... :D Utólag ebbe belegondolva borzasztó voltam, de azért kicsit vicces is. Mondjuk akadt pár harcom ebben a témában Apukámmal, de ezekre csak mosolyogva tudok visszaemlékezni. Kedvenc kérdés volt: "Kérsz x/y/z -t? Köszönöm, nem. Szeretem, de most nem kérek." Ez volt a speckó válaszom, ami azt takarta, hogy jaj, nem ismerem, nem tetszik, nem kell. Milyen finom kis köntös neki, ugye? (kackackac) Bocsi Apukám, ezt nem hagyhattam ki! 

pasztortarhonya_2.jpg

Tehát, pásztortarhonya. Nálunk ez lencsés verzióban készül, ettől függetlenül az alap egyáltalán nem tartalmaz lencsét. Tudom, lencsét újév első napján kell enni, hogy sok-sok pénzünk legyen. Ott is szokott lenni, de azért ott más verzióban, ez pedig az évközbeni verziónk, illetve indokunk a lencsefogyasztásra. Egyébként tipikus bográcsos ételnek is lehetne titulálni, a bogrács külön egyedi zamatot ad neki, de otthoni körülmények között fazékban is fantasztikusan megállja a helyét. 

Lencsés pásztortarhonya:

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse (24 órán át áztatva)
  • 25 dkg tarhonya
  • 1 szál csípős lángolt kolbász
  • 4 pár frankfurti virsli
  • 10 dkg szalonna
  • ízlés szerint fűszerek (piros paprika, só, fekete és fehér őrölt bors, valamint őrölt köménymag)
  • víz

Elkészítés:

  • Első és legfontosabb tényező a lencse áztatása. Ez az-az étel, aminél előre kell gondolkodni, hiszen a lencsének minimum 12 óra ázás kell, de én inkább 24 óráig szoktam. 
  • A szalonnát, kolbászt és virslit apróra vágom, majd a fazékba, amibe készül az étel kipirítom. Mikor már szép pirosra sült minden, papírtörlőre szedem őket. A hagymát kis kockára felvágom, és a zsírban, ami kisült a finomságokból, megdinsztelem. Mikor már kezd üveges lenni, félrehúzom a gázról, és hozzáadom a fűszereket.. Jön a tarhonya, kissé lepirítom a hagymával együtt. Mikor már rózsaszínr a tarhonya is, felöntöm forró vízzel, olyan 7-8 dl kell körülbelül. Fedőt teszek rá, és nagyjából 20-25 percig párolom, de azért néha átkavarom. Ezután jöhet a lencse. Alaposan átkeverem vele, ha igényel még forró vizet teszek hozzá, majd fedő alatt nagyjából még 15 percig párolom. 

Ugye nem is olyan nagy ördöngősség ez? Hatalmas kedvenc, gyorsan elkészül, és mindenki imádni fogja. Férj savanyúságot eszik mellé (mily meglepő, nálam az sem játszik) én pedig vagy valamilyen befőttet, vagy ha az nincs itthon, akkor pedig csak simán tejfölt. Mind a kettő abszolút illik hozzá. 

Ha tetszett a poszt, kérlek osszátok meg, és lájkoljátok a blog facebook, illetve instagram oldalát. 

Illetve, hogyha kedvetek támadt csevegni egy kicsit, akkor várlak Benneteket sok szeretettel a GasztroSpicc Csacsogó Csoportban a facebookon. 

Ölelés, 

Ilus

 

komment Főétel Lencse Tarhonya Pásztortarhonya Tovább
Lencsés pásztortarhonya Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Almás rétes Almás rétes
  • Csicseriborsó fasírt Csicseriborsó fasírt
  • Gombakrémleves Gombakrémleves
  • Sajtszószos karfiol Sajtszószos karfiol
  • Házi krémtúró - Cukormentes verzió Házi krémtúró - Cukormentes verzió
Facebook Pinterest Instagram

Gasztrospicc

A blogolás egy életérzés. Megfoghatatlan világ, mely a lelkünk egy darabját adja az olvasóknak. Egy világ, ahol kibontakozhatunk, és 100%-ot nyújthatunk minden egyes bejegyzéssel, amit valaha megírtunk. Egy szenvedély, ami a legtökéletesebb énünket hozza elő. Egy Blogger vagyok, aki ismét a szárnyait bontogatja. Új felület, új téma, régi szerelem. Köszönöm, hogy velem tartasz!

Top 5

  1. Wellington - A karácsonyi tökéletesség
  2. Gesztenyepüré torta
  3. Házi krémtúró - Cukormentes verzió
  4. Diós-kakaós babka
  5. Kakaókrémes bejgli

Keresés

Címkék

Ajánló (1) Alma (1) Amerikai palacsinta (1) Aranykorona étterem (1) Banánkeksz (1) Bécsi palacsinta (1) Bejgli (1) Bemutatkozás (1) Blog (1) Brownie (1) Burgonya (6) Cikksorozat (1) Cottage Cheese (1) Creppy palacsintaház (1) Croissant (1) Csicseriborsó (1) Csirkebrassói (1) Csirkemell (1) Csokoládé (6) Cukkini (3) Cukkinigolyó (1) Cukormentes (3) Desszert (14) Édesburgonya (1) Egészséges (5) Együttműködés (1) Étterem (3) Étterem mustra (3) Fagyöngy vendéglő (1) Falafel (1) Fasírt (1) Főétel (16) Fokhagyma (2) Főzelék (1) Főzzünk lekvárt (1) Füstölt tofu (1) Gasztro (4) Gesztenye (1) Gesztenyepüré (1) Gesztenyepüré torta (1) Gomba (4) Grillezés (1) Hagyma (1) Hagymás fűszeres burgonya (1) Hagyomány (2) Hamis somlói (1) Házikrémtúró (1) Házi raffaello (1) Interjú (2) ízcsiklandozó blog (1) Kakaós (1) Kalóriaszegény (1) Karácsony (2) Keksz (1) Kelt tészta (1) Kenyérlángos (1) Kifli (1) Kókuszos (1) Kóla (1) Köret (4) Körözött (1) Krémes (2) Krémleves (2) Krémtúró (1) Krumplilángos (1) Kukoricasaláta (1) Langalló (1) Lasagne (1) Lekvár (1) Lencse (2) Lencsesaláta (1) Lépésről lépésre (1) Leves (2) Lilakáposzta (1) Mac and Cheese (1) Maradékmentés (1) Mazsola (1) Meggy (1) Miadéle (1) Miadéle Hungary (1) Miskolc (1) Mogyoró (2) Muffin (1) Müzliszelet (1) Nassolnivaló (13) Nemzetek gasztronómiája (1) Nem reklám (1) Nem szponzorált tartalom (1) Nutella (2) Omlett (1) Omlós tészta (1) Pásztortarhonya (1) Pékáru (2) Pirítós (1) Pogácsa (2) Portugália (1) Puding (3) Pudinggolyó (1) Pulykahús (1) Quiche (1) Raffaello (1) Rágcsálnivaló (1) Rántott karaj (1) Rántott répa (1) Recept (13) Reggeli (9) Rétes (1) Sajt (6) Sajtos tallér (1) Sajttal töltött (1) Saláta (1) Somlói (1) Sültkrumpli (1) Sült sajttorta (1) Sütemény (4) Személyes (1) Szendvicskrém (1) Szezámmag (2) Szezámmagos (1) Szilva (2) Szilvalekvár (1) Szilvásgombóc (1) Szilveszter (1) Tarhonya (1) Tart torta (1) Tejföl (1) Teljes kiőrlésű (4) Tócsni (2) Töki pompos (1) Töltött paprika (1) Torta (2) Túró (1) Túrósbatyu (1) Újév (1) Újévi menü (1) Ünnepi sütemény (1) Vacsora (4) Vargabéles (1) Vélemény (2) Virsli (1) Vörösáfonya (2) Wellington (1) Zabkása (1) Zabpehely (2) Zabropogós (1) Címkefelhő

Archívum

  • 2021 október (1)
  • 2021 szeptember (1)
  • 2021 március (2)
  • 2021 február (1)
  • 2021 január (10)
  • 2020 december (5)
  • 2020 november (9)
  • 2020 október (1)
  • 2020 szeptember (3)
  • 2020 augusztus (4)
  • 2020 július (10)
  • Tovább...
GasztroSpicc Blog
">

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard