Gasztrospicc

  • Reggeli
  • Leves
  • Főétel
  • Desszert
  • Nassolnivaló
  • Konyhaeszköz
  • Étterem Mustra
  • Személyes
Sajtos cukkinifasírt

Sajtos cukkinifasírt

Cukkinit! Cukkinit Mindenkinek!

Nyáron van olyan hetünk, mikor cukkinit eszünk cukkinivel. Azt hiszem ez az egyik kedvenc tökfélénk. Szinte bármit is lehet belőle készíteni. Van a repertáromban krémleves, pizza, szimpla tócsni, rakott kefíres husi, és most a fasírt. Egyszerűen fenomális. Olyan sokoldalú, szinte bármilyen fűszer jól áll neki, csak a fantáziátok szab ennek határt.


Mondjuk még sütinek nem próbáltam, de egy cukkinis brownie érik egy jó ideje, csak valamiért eddig mindig más került előtérbe, amikor a sütés jött szóba. Eltudjátok képzelni édességbe a cukkinit? Esetleg szoktatok is csinálni belőle süteményt? Én elképzelni egyébként eltudom, bár még sose ettem.


Viszont most a lényeg ezeken a gyönyörű kis fasírtkákon van. Hiába hasonlóan készül, mint a tócsni, az íze mégis abszolút más, hiszen totálisan felöltötte a fasírt jelleget. Ha szeretnétek mellé valamilyen köretet, akkor fűszeres, ropogós édesburgonya hasábokkal tökéletes párost alkotnak, de ha csak magában ennétek, úgy is nagyszerű étek. Mártogatóst mindenképpen csináljatok hozzá. Sok kedvenc mártogatósunk van, de ehhez leginkább a görögjoghurtos mártós, ami a legtutibb, persze jóóó sok fokhagymával. Igazából annyi az egész, hogy a joghurtot pici sóval, és a reszelt fokhagymával kikeveritek, és lőn "csodamártogatós".

Sajtos cukkinifasírt:

Hozzávalók:

  • 1 kg cukkini
  • 25 dkg sajt (lehet trappista, vörös cheddar, de ementáli. Ez speciel trappistával készült, de az utóbbi két verziót is próbáltam már, mindegyik egytől-egyig zseniális. Egészen más jellege lesz a különböző sajtoktól)
  • 6 ek. zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • Só és fekete őrölt bors ízlés szerint
  • Forgatáshoz pedig zsemlemorzsa
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • A cukkinit megpucolom, lereszelem, besózom, majd körülbelül 5 percet állni hagyom. Ezekután kinyomkodom a levét. Mehet hozzá a két tojás, illetve a fekete bors. Elkeverem. Jön a sajt, amit nagylyukú reszelőn reszeltem le. A végén pedig hozzáadom a zsemlemorzsát. Alaposan kikeverem, majd vizes kézzel kis gombócokat formázok. TIPP: Ne csináljatok nagyokat, mert nem fog akkor átsülni rendesen. Sokkal jobbak a kisebbek, kellemesebb az összhatás. Miután kigombócoztam, jön a zsemlemorzsába forgatás, majd hűtőben való pihetetés. Olyan 2-3 órát kell neki állni, az ízek így fognak jól összeérni. Egy serpenyőben olajat hevítek (nem kell sok bele, igazából csak annyi, hogy majd' félig érjen a mini gombóckáknak), majd ropogósra sütöm, folyamatosan forgatva. Édesburgonya gerezdekkel, vagy csak magában, némi fokhagymás mártós kíséretében tálalom. 

Ha tetszett a poszt, kérlek osszátok meg, és lájkoljátok a blog facebook, illetve instagram oldalát. 

Ölelés, 

Ilus
komment Főétel Köret Cukkini Sajt Cukkinigolyó Tovább
Sajtos cukkinifasírt Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Almás rétes Almás rétes
  • Házi raffaello Házi raffaello
  • Csicseriborsó fasírt Csicseriborsó fasírt
  • Túrós batyu Túrós batyu
  • Gombakrémleves Gombakrémleves
Facebook Pinterest Instagram

Gasztrospicc

A blogolás egy életérzés. Megfoghatatlan világ, mely a lelkünk egy darabját adja az olvasóknak. Egy világ, ahol kibontakozhatunk, és 100%-ot nyújthatunk minden egyes bejegyzéssel, amit valaha megírtunk. Egy szenvedély, ami a legtökéletesebb énünket hozza elő. Egy Blogger vagyok, aki ismét a szárnyait bontogatja. Új felület, új téma, régi szerelem. Köszönöm, hogy velem tartasz!

Top 5

  1. Wellington - A karácsonyi tökéletesség
  2. Gesztenyepüré torta
  3. Házi krémtúró - Cukormentes verzió
  4. Diós-kakaós babka
  5. Kakaókrémes bejgli

Keresés

Címkék

Ajánló (1) Alma (1) Amerikai palacsinta (1) Aranykorona étterem (1) Banánkeksz (1) Bécsi palacsinta (1) Bejgli (1) Bemutatkozás (1) Blog (1) Brownie (1) Burgonya (6) Cikksorozat (1) Cottage Cheese (1) Creppy palacsintaház (1) Croissant (1) Csicseriborsó (1) Csirkebrassói (1) Csirkemell (1) Csokoládé (6) Cukkini (3) Cukkinigolyó (1) Cukormentes (3) Desszert (14) Édesburgonya (1) Egészséges (5) Együttműködés (1) Étterem (3) Étterem mustra (3) Fagyöngy vendéglő (1) Falafel (1) Fasírt (1) Főétel (16) Fokhagyma (2) Főzelék (1) Főzzünk lekvárt (1) Füstölt tofu (1) Gasztro (4) Gesztenye (1) Gesztenyepüré (1) Gesztenyepüré torta (1) Gomba (4) Grillezés (1) Hagyma (1) Hagymás fűszeres burgonya (1) Hagyomány (2) Hamis somlói (1) Házikrémtúró (1) Házi raffaello (1) Interjú (2) ízcsiklandozó blog (1) Kakaós (1) Kalóriaszegény (1) Karácsony (2) Keksz (1) Kelt tészta (1) Kenyérlángos (1) Kifli (1) Kókuszos (1) Kóla (1) Köret (4) Körözött (1) Krémes (2) Krémleves (2) Krémtúró (1) Krumplilángos (1) Kukoricasaláta (1) Langalló (1) Lasagne (1) Lekvár (1) Lencse (2) Lencsesaláta (1) Lépésről lépésre (1) Leves (2) Lilakáposzta (1) Mac and Cheese (1) Maradékmentés (1) Mazsola (1) Meggy (1) Miadéle (1) Miadéle Hungary (1) Miskolc (1) Mogyoró (2) Muffin (1) Müzliszelet (1) Nassolnivaló (13) Nemzetek gasztronómiája (1) Nem reklám (1) Nem szponzorált tartalom (1) Nutella (2) Omlett (1) Omlós tészta (1) Pásztortarhonya (1) Pékáru (2) Pirítós (1) Pogácsa (2) Portugália (1) Puding (3) Pudinggolyó (1) Pulykahús (1) Quiche (1) Raffaello (1) Rágcsálnivaló (1) Rántott karaj (1) Rántott répa (1) Recept (13) Reggeli (9) Rétes (1) Sajt (6) Sajtos tallér (1) Sajttal töltött (1) Saláta (1) Somlói (1) Sültkrumpli (1) Sült sajttorta (1) Sütemény (4) Személyes (1) Szendvicskrém (1) Szezámmag (2) Szezámmagos (1) Szilva (2) Szilvalekvár (1) Szilvásgombóc (1) Szilveszter (1) Tarhonya (1) Tart torta (1) Tejföl (1) Teljes kiőrlésű (4) Tócsni (2) Töki pompos (1) Töltött paprika (1) Torta (2) Túró (1) Túrósbatyu (1) Újév (1) Újévi menü (1) Ünnepi sütemény (1) Vacsora (4) Vargabéles (1) Vélemény (2) Virsli (1) Vörösáfonya (2) Wellington (1) Zabkása (1) Zabpehely (2) Zabropogós (1) Címkefelhő

Archívum

  • 2021 október (1)
  • 2021 szeptember (1)
  • 2021 március (2)
  • 2021 február (1)
  • 2021 január (10)
  • 2020 december (5)
  • 2020 november (9)
  • 2020 október (1)
  • 2020 szeptember (3)
  • 2020 augusztus (4)
  • 2020 július (10)
  • Tovább...
GasztroSpicc Blog
">

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard