Gasztrospicc

  • Reggeli
  • Leves
  • Főétel
  • Desszert
  • Nassolnivaló
  • Konyhaeszköz
  • Étterem Mustra
  • Személyes
Hamis somlói

Hamis somlói

Nagyon szeretjük a gyors és finom édességeket. Az olyanokat, amiket konkrétan csak "bele kell dobálni" egy tálba, majd állni hagyni, és végül örömmel elfogyasztani. Ilyen ez a somló is. Vagyis inkább hamis somlói. Az eredeti formához nem igazán hasonlít (csak abban, hogy tál és benne piskóta), márcsak azért sem, mert kókuszt ugye az eredeti nem tartalmaz. 

Ez az egész úgy született, hogy valami egyszerűt és gyorsat kellett összedobnom. Ugye az alap a rendes verzió volt, de már idő nem lett volna elmenni vásárolni, úgyhogy improvizálnom kellett. Gyorsan szétnéztem, mi található itthon. Szerencsére a piskótához volt minden, már csak azt kellett kitalálnom, hogy milyen krém megy hozzá. Ugyan csokipuding volt itthon, de valahogy azt nem igazán akaródzott. Ugye veletek is van ilyen? 


Így döntöttem végül egy kókuszos krém (puding) mellett, amit még valamikor a "nagy karantén" előtt vásároltam, jó lesz majd még valamire alapon. Egy egyszerű pudingot képzeljetek el, ami tele van kókusszal. Ízre nagyon jó, meg is lepődtem rajta, hogy mennyire nagyon, hiszen nem igazán preferálom az ilyen "egyedi" ízesítésű pudingokat. Vagyis nekem ez már az volt! 

Hogy ne csak piskóta és kókuszos puding legyen az egész, kapott bőven még étcsokoládét folyékony formában, ami az egészet megtökéletesítette. Mazsolát nem tettem bele, úgy gondoltam, hogy az a kókusszal nem igazán alkotna jó párost. 



Hamis somlói:

Hozzávalók a piskótához (20x30 tepsi):

- 6 tojás szétválasztva
- 6 ek. liszt
- 6 ek. cukor
- 2 ek. olaj
- 2 ek. tej
- 1 púpos ek. kakaópor

Hozzávalók a krémhez:

- 2 tasak kókuszos pudingpor (ha nem kaptok, akkor tejszínes pudingpor és 5 dkg kókuszreszelék) 
- 6 dl tej
- 3 ek cukor

Csokiszósz:

- 20 dkg étcsokoládé
-2 ek. olaj
- 2 dkg rama


Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját a cukorral sűrű habbá verem. Hozzáadom a kakaóport, az olajat, és a tejet. Elkeverem. Beleforgatom a lisztet, ezekután pedig a fehérje habot. A kétségek eloszlatása végett ebbe a tésztába nem kell semmilyen térfogat növelő (pl sütőpor vagy szódabikarbóna), igy is elég szépen megnő majd sütés közben. 40 percig 160 fokon, alul-felül sütéssel, légkeverés nélkül sütöm. Amíg sül a piskóta, addig elkészítem a krémet. A pudingport a cukorral (illetve ha nem kókuszos, akkor a kókusszal is) és 1 dl tejjel csomómentesre keverem. A maradék 5 dl tejet odateszem forrni. Mikor felfőtt, folyamatos keverés mellett adom hozzá a kikevert pudingos masszát. Újra felfőzöm, majd felfövés után még 1 percig folyamatosan főzöm. Fontos, hogy csak kis lángon, vagy alacsony fokozaton főzzétek. Így lényegében kész is minden, már csak azt várom, hogy kissé hűljön minden. Ezekután a piskótát felkockázom, üvegtál aljába rendezek belőle egy adagot. A csokit az olajjal meg a margarinnal egy nagyobb bögrébe rakom, majd mikróban félig megolvasztom. Nem szabad teljesen megolvasztani, mert akkor csak egy csokicsomó marad belőle. Az így keletkezett félig megolvadt masszát csomómentesre keverem, így szép selymes csokiszósz lesz a végeredmény. A szósszal megcsurgatom a tálban lévő piskótát, megy rá a puding, ezt a műveletet pedig addig ismétlem, míg tart a hozzávalókból (a tetejére hagyjatok egy kis csokiszószt, még szebbé teszi az egészet). Hűtőbe teszem, és 3 órát hagyom pihenni. 


Ha tetszett a poszt, kérlek osszátok meg, és lájkoljátok a blog facebook, illetve instagram oldalát. 

Ölelés, 

Ilus

komment Desszert Somlói Kókuszos Hamis somlói Tovább
Hamis somlói Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
komment

Ajánlott bejegyzések:

  • ÍZcsiklandozó ÍZcsiklandozó
  • Gombakrémleves Gombakrémleves
  • Zabropogós Zabropogós
  • Újévi menü: Lencsesaláta és Sajttal töltött rántott karaj Újévi menü: Lencsesaláta és Sajttal töltött rántott karaj
  • Édesburgonyás pogácsa Édesburgonyás pogácsa
Facebook Pinterest Instagram

Gasztrospicc

A blogolás egy életérzés. Megfoghatatlan világ, mely a lelkünk egy darabját adja az olvasóknak. Egy világ, ahol kibontakozhatunk, és 100%-ot nyújthatunk minden egyes bejegyzéssel, amit valaha megírtunk. Egy szenvedély, ami a legtökéletesebb énünket hozza elő. Egy Blogger vagyok, aki ismét a szárnyait bontogatja. Új felület, új téma, régi szerelem. Köszönöm, hogy velem tartasz!

Top 5

  1. Wellington - A karácsonyi tökéletesség
  2. Gesztenyepüré torta
  3. Házi krémtúró - Cukormentes verzió
  4. Diós-kakaós babka
  5. Kakaókrémes bejgli

Keresés

Címkék

Ajánló (1) Alma (1) Amerikai palacsinta (1) Aranykorona étterem (1) Banánkeksz (1) Bécsi palacsinta (1) Bejgli (1) Bemutatkozás (1) Blog (1) Brownie (1) Burgonya (6) Cikksorozat (1) Cottage Cheese (1) Creppy palacsintaház (1) Croissant (1) Csicseriborsó (1) Csirkebrassói (1) Csirkemell (1) Csokoládé (6) Cukkini (3) Cukkinigolyó (1) Cukormentes (3) Desszert (14) Édesburgonya (1) Egészséges (5) Együttműködés (1) Étterem (3) Étterem mustra (3) Fagyöngy vendéglő (1) Falafel (1) Fasírt (1) Főétel (16) Fokhagyma (2) Főzelék (1) Főzzünk lekvárt (1) Füstölt tofu (1) Gasztro (4) Gesztenye (1) Gesztenyepüré (1) Gesztenyepüré torta (1) Gomba (4) Grillezés (1) Hagyma (1) Hagymás fűszeres burgonya (1) Hagyomány (2) Hamis somlói (1) Házikrémtúró (1) Házi raffaello (1) Interjú (2) ízcsiklandozó blog (1) Kakaós (1) Kalóriaszegény (1) Karácsony (2) Keksz (1) Kelt tészta (1) Kenyérlángos (1) Kifli (1) Kókuszos (1) Kóla (1) Köret (4) Körözött (1) Krémes (2) Krémleves (2) Krémtúró (1) Krumplilángos (1) Kukoricasaláta (1) Langalló (1) Lasagne (1) Lekvár (1) Lencse (2) Lencsesaláta (1) Lépésről lépésre (1) Leves (2) Lilakáposzta (1) Mac and Cheese (1) Maradékmentés (1) Mazsola (1) Meggy (1) Miadéle (1) Miadéle Hungary (1) Miskolc (1) Mogyoró (2) Muffin (1) Müzliszelet (1) Nassolnivaló (13) Nemzetek gasztronómiája (1) Nem reklám (1) Nem szponzorált tartalom (1) Nutella (2) Omlett (1) Omlós tészta (1) Pásztortarhonya (1) Pékáru (2) Pirítós (1) Pogácsa (2) Portugália (1) Puding (3) Pudinggolyó (1) Pulykahús (1) Quiche (1) Raffaello (1) Rágcsálnivaló (1) Rántott karaj (1) Rántott répa (1) Recept (13) Reggeli (9) Rétes (1) Sajt (6) Sajtos tallér (1) Sajttal töltött (1) Saláta (1) Somlói (1) Sültkrumpli (1) Sült sajttorta (1) Sütemény (4) Személyes (1) Szendvicskrém (1) Szezámmag (2) Szezámmagos (1) Szilva (2) Szilvalekvár (1) Szilvásgombóc (1) Szilveszter (1) Tarhonya (1) Tart torta (1) Tejföl (1) Teljes kiőrlésű (4) Tócsni (2) Töki pompos (1) Töltött paprika (1) Torta (2) Túró (1) Túrósbatyu (1) Újév (1) Újévi menü (1) Ünnepi sütemény (1) Vacsora (4) Vargabéles (1) Vélemény (2) Virsli (1) Vörösáfonya (2) Wellington (1) Zabkása (1) Zabpehely (2) Zabropogós (1) Címkefelhő

Archívum

  • 2021 október (1)
  • 2021 szeptember (1)
  • 2021 március (2)
  • 2021 február (1)
  • 2021 január (10)
  • 2020 december (5)
  • 2020 november (9)
  • 2020 október (1)
  • 2020 szeptember (3)
  • 2020 augusztus (4)
  • 2020 július (10)
  • Tovább...
GasztroSpicc Blog
">

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard