Gasztrospicc

  • Reggeli
  • Leves
  • Főétel
  • Desszert
  • Nassolnivaló
  • Konyhaeszköz
  • Étterem Mustra
  • Személyes
Csokoládés (extra) zabkása

Csokoládés (extra) zabkása

Nagyjából ezer évente egyszer előfordul, hogy édeset eszünk reggelire. Egyszerűen nem úgy lettünk összerakva, hogy az édes ízvilág reggeli formájában megállja a helyét nekünk. Persze kivételt képeznek azok a pillanatok, amikor igen, de mondom, ez azért igazán nagyon ritka. Ilyenkor három verzió szokott előfordulni, amiből választani lehet. Amerikai palacsinta, gofri, vagy zabkása. Most pedig ez utóbbit hoztam el Nektek. 


Alapvetően a zabkását magában (értsd: natúran elkészítve, vízzel főzve) nem szeretjük. Mindig tejjel készítem, és valami íznek mindig megy bele valamilyen puding. Csináltam már vaníliával, punccsal, és eperrel is. Viszont most új vizekre eveztem, így eljött a csokipuding ideje, amit felturbóztam némi forrócsoki porral. (Csakis igazi, nagy csoki kedvelők számára ajánlott ez a verzió!) 





Nem a hagyományos értelemben vett zabkása lett ez, hiszen olyan vétket követtem el, hogy bolti müzliből készítettem. Igen, jól olvassátok, müzliből. Sajnos igazán nagyon zabos, és ízeiben kissé furcsa müzlit sikerült vásárolni, de kidobni azért mégsem akartuk. Így Férjemnek jött az ötlet, hogy mi lenne, ha csinálnék belőle zabkását. Hisz zab van benne bőven (túlságosan is nagyon sok), na meg amiket amúgy a tetejére tennénk egyéb finomság gyanánt, az most mind benne van, és úgymond belefő. Kicsit furcsálltam eme ötletét, de aztán csak rábólintottam, hisz rossz nem lehet. Amúgy is szoktunk még rá tenni feltéteket (kókuszpehely, banánchips, mazsola, vörösáfonya, gyümölcsök, dió, mogyoró, mandula...stb. Igazából mikor mi.). Így viszont, mivel ezek konrétan mind benne voltak a müzlibe, így jóformán egy kis étcsokoládén kívül már más nem került rá. 

Csokoládés zabkása:

Hozzávalók (2 főre):

  • 1 bögre vegyes müzli
  • 2 lapos ek. cukor
  • 2 bögre tej
  • 1 cs. csokoládés pudingpor
  • 3 ek. forrócsoki por
  • 3 kocka étcsokoládé (díszítésnek a tetejére)

Elkészítés:

  • A pudingot és a forrócsoki port, valamint a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverem. Hozzáadom a müzlikeveréket, és a maradék tejet, majd ismét alaposan átkeverem. Kis lángon elkezdem főzni. Felfövéstől számítva nagyjából 5-10 percig főzöm folyamatos keverés mellett (látjátok majd, hogy a puding miatt elkezdett sűrűsödni, illetve a zab állagán is látszik majd, hogy teljesen átfőtt). Mikor kész, kiadagolom, majd még meleg a kására csokiforgácsot készítek az étcsokoládé kockákból. Ezekután pedig hatalmas vigyorral egybekötve, boldogan benyammogom.

Egy igazán laktató, és tápanyagokban gazdag reggeli ez. Kellő lendületet ad egy dolgos napon. Magyarul, pörögni fogtok, mint a ringlispíl. 

Ha tetszett a poszt, kérlek osszátok meg, és lájkoljátok a blog facebook, illetve instagram oldalát. 

Ölelés, 

Ilus
komment Recept Reggeli Csokoládé Puding Zabkása Tovább
Csokoládés (extra) zabkása Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Kólás-csokoládés sütemény Kólás-csokoládés sütemény
  • Töltött kaliforniai paprika Töltött kaliforniai paprika
  • Csicseriborsó fasírt Csicseriborsó fasírt
  • Gombakrémleves Gombakrémleves
  • Zabropogós Zabropogós
Facebook Pinterest Instagram

Gasztrospicc

A blogolás egy életérzés. Megfoghatatlan világ, mely a lelkünk egy darabját adja az olvasóknak. Egy világ, ahol kibontakozhatunk, és 100%-ot nyújthatunk minden egyes bejegyzéssel, amit valaha megírtunk. Egy szenvedély, ami a legtökéletesebb énünket hozza elő. Egy Blogger vagyok, aki ismét a szárnyait bontogatja. Új felület, új téma, régi szerelem. Köszönöm, hogy velem tartasz!

Top 5

  1. Wellington - A karácsonyi tökéletesség
  2. Gesztenyepüré torta
  3. Házi krémtúró - Cukormentes verzió
  4. Diós-kakaós babka
  5. Kakaókrémes bejgli

Keresés

Címkék

Ajánló (1) Alma (1) Amerikai palacsinta (1) Aranykorona étterem (1) Banánkeksz (1) Bécsi palacsinta (1) Bejgli (1) Bemutatkozás (1) Blog (1) Brownie (1) Burgonya (6) Cikksorozat (1) Cottage Cheese (1) Creppy palacsintaház (1) Croissant (1) Csicseriborsó (1) Csirkebrassói (1) Csirkemell (1) Csokoládé (6) Cukkini (3) Cukkinigolyó (1) Cukormentes (3) Desszert (14) Édesburgonya (1) Egészséges (5) Együttműködés (1) Étterem (3) Étterem mustra (3) Fagyöngy vendéglő (1) Falafel (1) Fasírt (1) Főétel (16) Fokhagyma (2) Főzelék (1) Főzzünk lekvárt (1) Füstölt tofu (1) Gasztro (4) Gesztenye (1) Gesztenyepüré (1) Gesztenyepüré torta (1) Gomba (4) Grillezés (1) Hagyma (1) Hagymás fűszeres burgonya (1) Hagyomány (2) Hamis somlói (1) Házikrémtúró (1) Házi raffaello (1) Interjú (2) ízcsiklandozó blog (1) Kakaós (1) Kalóriaszegény (1) Karácsony (2) Keksz (1) Kelt tészta (1) Kenyérlángos (1) Kifli (1) Kókuszos (1) Kóla (1) Köret (4) Körözött (1) Krémes (2) Krémleves (2) Krémtúró (1) Krumplilángos (1) Kukoricasaláta (1) Langalló (1) Lasagne (1) Lekvár (1) Lencse (2) Lencsesaláta (1) Lépésről lépésre (1) Leves (2) Lilakáposzta (1) Mac and Cheese (1) Maradékmentés (1) Mazsola (1) Meggy (1) Miadéle (1) Miadéle Hungary (1) Miskolc (1) Mogyoró (2) Muffin (1) Müzliszelet (1) Nassolnivaló (13) Nemzetek gasztronómiája (1) Nem reklám (1) Nem szponzorált tartalom (1) Nutella (2) Omlett (1) Omlós tészta (1) Pásztortarhonya (1) Pékáru (2) Pirítós (1) Pogácsa (2) Portugália (1) Puding (3) Pudinggolyó (1) Pulykahús (1) Quiche (1) Raffaello (1) Rágcsálnivaló (1) Rántott karaj (1) Rántott répa (1) Recept (13) Reggeli (9) Rétes (1) Sajt (6) Sajtos tallér (1) Sajttal töltött (1) Saláta (1) Somlói (1) Sültkrumpli (1) Sült sajttorta (1) Sütemény (4) Személyes (1) Szendvicskrém (1) Szezámmag (2) Szezámmagos (1) Szilva (2) Szilvalekvár (1) Szilvásgombóc (1) Szilveszter (1) Tarhonya (1) Tart torta (1) Tejföl (1) Teljes kiőrlésű (4) Tócsni (2) Töki pompos (1) Töltött paprika (1) Torta (2) Túró (1) Túrósbatyu (1) Újév (1) Újévi menü (1) Ünnepi sütemény (1) Vacsora (4) Vargabéles (1) Vélemény (2) Virsli (1) Vörösáfonya (2) Wellington (1) Zabkása (1) Zabpehely (2) Zabropogós (1) Címkefelhő

Archívum

  • 2021 október (1)
  • 2021 szeptember (1)
  • 2021 március (2)
  • 2021 február (1)
  • 2021 január (10)
  • 2020 december (5)
  • 2020 november (9)
  • 2020 október (1)
  • 2020 szeptember (3)
  • 2020 augusztus (4)
  • 2020 július (10)
  • Tovább...
GasztroSpicc Blog
">

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard