Gasztrospicc

  • Reggeli
  • Leves
  • Főétel
  • Desszert
  • Nassolnivaló
  • Konyhaeszköz
  • Étterem Mustra
  • Személyes
Szezámmagos cukkini tócsni

Szezámmagos cukkini tócsni

Biztosan szoktatok készíteni cukkiniből tócsnit. Számtalan verzióját megtalálni ma már az internet nagy birodalmában. Van aki csak simán cukkiniből, van aki vegyesen burgonyával, és olyan is van, aki mondjuk répát tesz hozzá. Én abba a kis metszetbe tartozom, aki mindhárom módon örömmel készíti, hiszen nagyon szeretjük. Sőt, olyan is szokott lenni, amikor csakis répából készítem (nagyon ízletes ám, de azt majd egy másik alkalommal).

Abszolút nem egy nagy ördöngősség elkészíteni, ráadásul még sok időbe sem telik. Konkrétan mindent összekutyulunk, végül pedig kisütjük, és kész is, lehet falatozni. Na de ne szaladjunk ennyire előre! Mint tudjátok imádok kísérletezni a konyhában, konkrétan lételemem, hogy mindig valami újat, és finomat alkossak, amit aztán előszeretettel fogyaszt a család, illetve a barátok. Így jött az ötlet, hogy cseppet megmódosítom ezt a cukkinis történetet.


Adott volt egy kissé már csoffadt cukkini a hűtőben, amivel sürgősen kezdeni kellett valamit. Nem volt nagy szegénykém, így semmiképp sem lett volna elég kettőnknek. Ezért ebben a verzióban használtam hozzá burgonyát is. Szokásos fűszerezés mellett két újdonság is bevillant, miközben reszeltem a hozzávalókat. Mi lenne, ha menne bele pirított szezámmag? És ha ezt még jobban megcifráznám, mondjuk még egy kis Gouda sajttal? Persze csakis kizárólag némi chilipor társaságában. Bátor voltam, mindent hozzáadtam, és így született meg a szezámmagos cukkinis tócsnim.


Szezámmagos cukkini tócsni:

Hozzávalók:

  • 1 kissebb cukkini
  • 2 kisebb burgonya
  • 2 tojás
  • 10 dkg Gouda sajt
  • 7,5 dkg pirított szezámmag
  • 1 késhegynyi étkezési szódabikarbóna
  • 6-8 ek. liszt (tészta sűrűségétől függően, nokedli jellege kell legyen)
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1/2 mk. chilipor
  • 1/2 mk. fekete bors
  • 1 tk. só
  • A sütéshez napraforgó étolaj

Elkészítés:

  • A cukkinit és a burgonyát meghámozom, majd nagylyukú reszelőn lereszelem. Egy száraz serpenyőben folyamatos kevergetés mellett megpirítom a szezámmagot halvány rózsaszínre (vigyázat, könnyen ég, szóval csak kis lángon/fokozaton). Míg várom, hogy hűljön a szezámmag, addig lereszelem a sajtot, hozzáadom a cukkinihez és a burgonyához, mehetnek bele a fűszerek és a reszelt fokhagyma, a szódabikarbóna (azért kell, hogy könnyebb legyen az állaga), a tojások. Ezt így kikeverem, és mire ezzel végzek a szezámmag már kellően meghűlt, mehet bele a keverékbe. Ezzel is alaposan átforgatom. Nincs más hátra, mint a liszt, ezt pedig evőkanalanként dolgozom bele, nehogy maradjon véletlenül egy lisztcsomó is benne. Serpenyőben kevés olajat hevítek, majd evőkanállal adagolva osztom ki őket sülni. Kicsit érdemes ellapítani a kanállal, hamarabb át fog sülni. Mindkét oldalát aranybarnára sütöm, sütés után pedig lecsepegtetem a felesleges olajtól. Fűszeres tejföllel tálalom.

Ez tipikusan az-az étel, amihez már nem szoktam semmilyen egyéb kiegszítő fogást tálalni. Tökéletesen megállja a helyét magában is, na meg persze hihetetlenül laktató is. 

Szoktatok tócsnit sütni? Van egyedi receptetek?  Nálatok milyen ízesítéssel készül? 

Ha tetszett a poszt, kérlek osszátok meg, és lájkoljátok a blog facebook, illetve instagram oldalát. 

Ölelés,

Ilus
komment Recept Tócsni Főétel Cukkini Szezámmag Tovább
Szezámmagos cukkini tócsni Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Kólás-csokoládés sütemény Kólás-csokoládés sütemény
  • Házi raffaello Házi raffaello
  • Töltött kaliforniai paprika Töltött kaliforniai paprika
  • Újévi menü: Lencsesaláta és Sajttal töltött rántott karaj Újévi menü: Lencsesaláta és Sajttal töltött rántott karaj
  • Édesburgonyás pogácsa Édesburgonyás pogácsa
Facebook Pinterest Instagram

Gasztrospicc

A blogolás egy életérzés. Megfoghatatlan világ, mely a lelkünk egy darabját adja az olvasóknak. Egy világ, ahol kibontakozhatunk, és 100%-ot nyújthatunk minden egyes bejegyzéssel, amit valaha megírtunk. Egy szenvedély, ami a legtökéletesebb énünket hozza elő. Egy Blogger vagyok, aki ismét a szárnyait bontogatja. Új felület, új téma, régi szerelem. Köszönöm, hogy velem tartasz!

Top 5

  1. Wellington - A karácsonyi tökéletesség
  2. Gesztenyepüré torta
  3. Házi krémtúró - Cukormentes verzió
  4. Diós-kakaós babka
  5. Kakaókrémes bejgli

Keresés

Címkék

Ajánló (1) Alma (1) Amerikai palacsinta (1) Aranykorona étterem (1) Banánkeksz (1) Bécsi palacsinta (1) Bejgli (1) Bemutatkozás (1) Blog (1) Brownie (1) Burgonya (6) Cikksorozat (1) Cottage Cheese (1) Creppy palacsintaház (1) Croissant (1) Csicseriborsó (1) Csirkebrassói (1) Csirkemell (1) Csokoládé (6) Cukkini (3) Cukkinigolyó (1) Cukormentes (3) Desszert (14) Édesburgonya (1) Egészséges (5) Együttműködés (1) Étterem (3) Étterem mustra (3) Fagyöngy vendéglő (1) Falafel (1) Fasírt (1) Főétel (16) Fokhagyma (2) Főzelék (1) Főzzünk lekvárt (1) Füstölt tofu (1) Gasztro (4) Gesztenye (1) Gesztenyepüré (1) Gesztenyepüré torta (1) Gomba (4) Grillezés (1) Hagyma (1) Hagymás fűszeres burgonya (1) Hagyomány (2) Hamis somlói (1) Házikrémtúró (1) Házi raffaello (1) Interjú (2) ízcsiklandozó blog (1) Kakaós (1) Kalóriaszegény (1) Karácsony (2) Keksz (1) Kelt tészta (1) Kenyérlángos (1) Kifli (1) Kókuszos (1) Kóla (1) Köret (4) Körözött (1) Krémes (2) Krémleves (2) Krémtúró (1) Krumplilángos (1) Kukoricasaláta (1) Langalló (1) Lasagne (1) Lekvár (1) Lencse (2) Lencsesaláta (1) Lépésről lépésre (1) Leves (2) Lilakáposzta (1) Mac and Cheese (1) Maradékmentés (1) Mazsola (1) Meggy (1) Miadéle (1) Miadéle Hungary (1) Miskolc (1) Mogyoró (2) Muffin (1) Müzliszelet (1) Nassolnivaló (13) Nemzetek gasztronómiája (1) Nem reklám (1) Nem szponzorált tartalom (1) Nutella (2) Omlett (1) Omlós tészta (1) Pásztortarhonya (1) Pékáru (2) Pirítós (1) Pogácsa (2) Portugália (1) Puding (3) Pudinggolyó (1) Pulykahús (1) Quiche (1) Raffaello (1) Rágcsálnivaló (1) Rántott karaj (1) Rántott répa (1) Recept (13) Reggeli (9) Rétes (1) Sajt (6) Sajtos tallér (1) Sajttal töltött (1) Saláta (1) Somlói (1) Sültkrumpli (1) Sült sajttorta (1) Sütemény (4) Személyes (1) Szendvicskrém (1) Szezámmag (2) Szezámmagos (1) Szilva (2) Szilvalekvár (1) Szilvásgombóc (1) Szilveszter (1) Tarhonya (1) Tart torta (1) Tejföl (1) Teljes kiőrlésű (4) Tócsni (2) Töki pompos (1) Töltött paprika (1) Torta (2) Túró (1) Túrósbatyu (1) Újév (1) Újévi menü (1) Ünnepi sütemény (1) Vacsora (4) Vargabéles (1) Vélemény (2) Virsli (1) Vörösáfonya (2) Wellington (1) Zabkása (1) Zabpehely (2) Zabropogós (1) Címkefelhő

Archívum

  • 2021 október (1)
  • 2021 szeptember (1)
  • 2021 március (2)
  • 2021 február (1)
  • 2021 január (10)
  • 2020 december (5)
  • 2020 november (9)
  • 2020 október (1)
  • 2020 szeptember (3)
  • 2020 augusztus (4)
  • 2020 július (10)
  • Tovább...
GasztroSpicc Blog
">

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard