Gasztrospicc

  • Reggeli
  • Leves
  • Főétel
  • Desszert
  • Nassolnivaló
  • Konyhaeszköz
  • Étterem Mustra
  • Személyes
Extra csokis amerikai palacsinta

Extra csokis amerikai palacsinta

Csokoládéfüggők előnyben! Ugyanis ez az a fajta desszert, amiből igazán nem hiányzik sem a csokoládé, sem a kakaó, sem pedig a cukor. Sajnos ez most nem az-az édesség, ami egészséges, és nem is az, ami alakbarát, hanem az, amit akkor kell elkészíteni, ha végképp elfogyott a szusz (és csak a csoki oldhatja meg eme problémát), vagy ha csak valakit igazán nagyon le akartok nyűgözni. Nem egyszerű, valamint sok türelem kell az elkészítéséhez, hiszen nagyon lassan készül, de a végeredmény teljesen kárpótolni fog benneteket ezért.

Egyetlen egy baj van ezzel az édességgel (azon kívül, hogy brutálisan tömény, és cukorsokk a köbön), még pedig az, hogy amint elkészül, és szépen kitálaltátok, abban a szent pillanatban nyoma is veszett, hiszen akiknek készült, már be is nyammogták, és elégedetten dícsérik mind a két kicsi kezecskénket, amiért ilyen nagyon jók vagyunk a konyhában.

Viszonylag sok minden kell hozzá, tehát sajnos ez sem lesz a pénztárcabarát verzió (bocsánat mindenkitől, ígérem hamarosan jövök ilyen finomságokkal is), de a végeredmény abszolút kárpótol (na meg utána egy hétig nem kell semmilyen édességet enni).


Abszolút tökéletes választás lehet egy reggelihez vagy vacsorához, de egy leves utáni főételnek is el tudom képzelni. Bár, ha ebből egy ilyen három emeletes tornyot megeszik valaki, mert ez a célja, akkor nem is biztos, hogy jó az a leves annyira előtte. Mindenki maga érzi, hogy mennyi az annyi, ezért inkább akkor ebbe annyira nem is mennék bele. Mindenesetre rajtam ez bőven kifogott, hiszen több, mint a felét a tányéron hagytam, és eltettem másnap reggelire, mert én ezt vacsorára "dobtam" össze. Anyukám kívánsága volt, hiszen Ő még sosem evett ilyet, és ha már itt volt nálunk, akkor megörvendeztettem ezzel a kis aprósággal. Miután a csokimámor okozta boldog pillanatok következtek, közölte, hogy innentől kezdve, mikor meglátogat Bennünket, akkor neki ilyen csupacsokis finomságot kell csinálnom, mivel megvettem vele kilóra. 

Drága Férjem is abszolút odáig van érte, szokta is mondani, hogy csinálhatnék ilyet gyakrabban, ő elél rajta pár napig. Csak egy "kicsit" édespárti a lelkem, de ha még csoki is kerül a képbe, akkor nagyon kész van, és meg van az abszolút tökéletes édesség számára. Imádom (na nem csak ezért <3), hiszen mindig odáig van mindenért, amit bűvölök a konyhában. Mindig azt mondja, figyeljem meg, hogyha barátoknak/családnak főzök, és hatalmas nagy csend van, akkor ízlik nekik az étel, tehát ez bóknak számít. Mivel mindenki a főztömre koncentrál, nem fecseg, hanem tömi a buksit, akkor az egy tuti elismerés. És tudjátok mit? Abszolút igaza van! Nyilván azért jól esik, ha utána mondják, hogy igen, jót és finomat készítettem, de ebben tényleg van valami igazság. Hiszen, ha az emberek inkább beszélgetnek, és csak turkálják a tányér tartalmát, akkor lehet, hogy éppen nem lett a legjobb az eredmény. Bár szerencsére ilyet még nem tapasztaltam. Szóval, hogyha ilyen csöndben evős ételt akartok varázsolni az asztalra akkor ez tuti siker. 

Hozzávalók a palacsintához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 mk vanília kivonat
  • 1 cs. sütőpor
  • 5 dkg olvasztott vaj (ne legyen forró)
  • 2 dl tej
  • 1 dl szénsavas víz
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 4 tojás

A lisztet, a cukrot és a sütőport elkeverem. Csinálok a közepébe egy mélyedést, amibe megy a tej, a vaj, tojás és a szénsavas víz, illetve a vanília kivonat. Robotgéppel kikeverem. Akkor jó a tészta, ha piskóta állagúra hajaz a sűrűsége. Merőkanállal adagoljuk a forró vékonyan kiolajozott palacsintasütőbe a tésztát, és nem oszlatjuk el, hanem hagyjuk, hogy magának terüljön el. A kiadagolás után belerakunk néhány csokidarabot, és egy evőkanállal ezekre a csokidarabokra adagolunk még egy kis masszát. FONTOS! hogy nem az egészre rakunk még egy merőkanálnyit, hiszen soha nem fog megsülni, illetve átforgatni is fizikai képtelenség lesz. Csak és kizárólag a csokikra pöttyintünk egy kicsi tésztát, hogy befedje. A legkisebb lángon elkezdjük sütni, majd mikor már azt látjuk, hogy nem folyik a tészta, akkor egy határozott, de gyors mozdulattal megfordítjuk. Megfordítás után nem kell majd megijedni, nem égett meg a palacsintánk, hanem csak az étcsokoládé produkál ilyen színt, ahogy elfolyt a tésztában, és kicsit megpirult. Ezt a procedúrát addig folytatjuk, míg el nem fogy a tésztánk. Nekem összesen 9 darab palacsinta lett belőle, körülbelül egy ujjnyi vastagságúak. 



Hozzávalók a csokiszószhoz:
  • 1 cs. csokádé pudingpor
  • 3 ek. cukrozatlan kakópor
  • 4 ek. cukor 
  • 7 dl tej

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadunk 1/2 dl tejet, és ezzel csomómentesre dolgozzuk. Ha ez meg van, akkor hozzáadjuk a többi tejet is, és megfőzzük a szószunkat. A szósz elkészülése után picit hűtjük, de folyamatosan figyelünk, hogy ne pillésedjen, így pár percenkként átkavarjuk. 


Hozzávalók a rétegzéshez:
  • Nutella (pontos mennyiséget nem tudok írni, mindenki annyit, amennyit szeretne közé)
  • Csokoládészósz (amit az előbb elkészítettünk)


A palacsinta összeállítása innentől kezdve már végtelenül egyszerű. A már kissé hűlt palacsintákat megkenem vékony réteg nutellával, majd adagolok rá a csokoládészószból (nem kell sajnálni), és rétegzem tovább. Újabb palacsinta és a kencék. Én általában három emeleteset szoktam csinálni (aztán mindig rájövök, hogy ez egy giga adag, de így másnap reggelre is marad). A tetejére szintén teszük még a szószból, majd díszítésként csokiforgáccsal még meghintjük. 


Ettetek már amerikai palacsintát?

Mennyire vagytok csokoládé kedvelők? 

Ha van saját verziótok, amit szívesen megosztanátok velem, várom szeretettel, akár kommentben, akár a blog mail címére (az oldalsávban megtaláljátok). 

Ha tetszett a poszt, kérlek osszátok meg, és lájkoljátok a blog facebook, illetve instagram oldalát. Köszönöm! 

Ölelés,

Ilus



komment Csokoládé Desszert Amerikai palacsinta Tovább
Extra csokis amerikai palacsinta Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Kólás-csokoládés sütemény Kólás-csokoládés sütemény
  • Házi raffaello Házi raffaello
  • Töltött kaliforniai paprika Töltött kaliforniai paprika
  • Csicseriborsó fasírt Csicseriborsó fasírt
  • Édesburgonyás pogácsa Édesburgonyás pogácsa
Facebook Pinterest Instagram

Gasztrospicc

A blogolás egy életérzés. Megfoghatatlan világ, mely a lelkünk egy darabját adja az olvasóknak. Egy világ, ahol kibontakozhatunk, és 100%-ot nyújthatunk minden egyes bejegyzéssel, amit valaha megírtunk. Egy szenvedély, ami a legtökéletesebb énünket hozza elő. Egy Blogger vagyok, aki ismét a szárnyait bontogatja. Új felület, új téma, régi szerelem. Köszönöm, hogy velem tartasz!

Top 5

  1. Wellington - A karácsonyi tökéletesség
  2. Gesztenyepüré torta
  3. Házi krémtúró - Cukormentes verzió
  4. Diós-kakaós babka
  5. Kakaókrémes bejgli

Keresés

Címkék

Ajánló (1) Alma (1) Amerikai palacsinta (1) Aranykorona étterem (1) Banánkeksz (1) Bécsi palacsinta (1) Bejgli (1) Bemutatkozás (1) Blog (1) Brownie (1) Burgonya (6) Cikksorozat (1) Cottage Cheese (1) Creppy palacsintaház (1) Croissant (1) Csicseriborsó (1) Csirkebrassói (1) Csirkemell (1) Csokoládé (6) Cukkini (3) Cukkinigolyó (1) Cukormentes (3) Desszert (14) Édesburgonya (1) Egészséges (5) Együttműködés (1) Étterem (3) Étterem mustra (3) Fagyöngy vendéglő (1) Falafel (1) Fasírt (1) Főétel (16) Fokhagyma (2) Főzelék (1) Főzzünk lekvárt (1) Füstölt tofu (1) Gasztro (4) Gesztenye (1) Gesztenyepüré (1) Gesztenyepüré torta (1) Gomba (4) Grillezés (1) Hagyma (1) Hagymás fűszeres burgonya (1) Hagyomány (2) Hamis somlói (1) Házikrémtúró (1) Házi raffaello (1) Interjú (2) ízcsiklandozó blog (1) Kakaós (1) Kalóriaszegény (1) Karácsony (2) Keksz (1) Kelt tészta (1) Kenyérlángos (1) Kifli (1) Kókuszos (1) Kóla (1) Köret (4) Körözött (1) Krémes (2) Krémleves (2) Krémtúró (1) Krumplilángos (1) Kukoricasaláta (1) Langalló (1) Lasagne (1) Lekvár (1) Lencse (2) Lencsesaláta (1) Lépésről lépésre (1) Leves (2) Lilakáposzta (1) Mac and Cheese (1) Maradékmentés (1) Mazsola (1) Meggy (1) Miadéle (1) Miadéle Hungary (1) Miskolc (1) Mogyoró (2) Muffin (1) Müzliszelet (1) Nassolnivaló (13) Nemzetek gasztronómiája (1) Nem reklám (1) Nem szponzorált tartalom (1) Nutella (2) Omlett (1) Omlós tészta (1) Pásztortarhonya (1) Pékáru (2) Pirítós (1) Pogácsa (2) Portugália (1) Puding (3) Pudinggolyó (1) Pulykahús (1) Quiche (1) Raffaello (1) Rágcsálnivaló (1) Rántott karaj (1) Rántott répa (1) Recept (13) Reggeli (9) Rétes (1) Sajt (6) Sajtos tallér (1) Sajttal töltött (1) Saláta (1) Somlói (1) Sültkrumpli (1) Sült sajttorta (1) Sütemény (4) Személyes (1) Szendvicskrém (1) Szezámmag (2) Szezámmagos (1) Szilva (2) Szilvalekvár (1) Szilvásgombóc (1) Szilveszter (1) Tarhonya (1) Tart torta (1) Tejföl (1) Teljes kiőrlésű (4) Tócsni (2) Töki pompos (1) Töltött paprika (1) Torta (2) Túró (1) Túrósbatyu (1) Újév (1) Újévi menü (1) Ünnepi sütemény (1) Vacsora (4) Vargabéles (1) Vélemény (2) Virsli (1) Vörösáfonya (2) Wellington (1) Zabkása (1) Zabpehely (2) Zabropogós (1) Címkefelhő

Archívum

  • 2021 október (1)
  • 2021 szeptember (1)
  • 2021 március (2)
  • 2021 február (1)
  • 2021 január (10)
  • 2020 december (5)
  • 2020 november (9)
  • 2020 október (1)
  • 2020 szeptember (3)
  • 2020 augusztus (4)
  • 2020 július (10)
  • Tovább...
GasztroSpicc Blog
">

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard