Gasztrospicc

  • Reggeli
  • Leves
  • Főétel
  • Desszert
  • Nassolnivaló
  • Konyhaeszköz
  • Étterem Mustra
  • Személyes
Csokoládés "tart" torta

Csokoládés "tart" torta

Sokszor megkapom azt a kérdést, hogy "Miért nem tanultál cukrásznak?" A válaszom egyszerű erre, azért, mivel ez csak egy hobbi. Mindig is szerettem sütni, egyfajta kikapcsolódást jelent számomra, ha alkothatok a konyhában. Ez nem csak desszerteknél, hanem bármilyen egyéb más ételnél is igaz. Mindig van valami "furcsaság" amit éppen kigondolok, felvázolom a Férjemnek, és vagy azt mondja, hogy igen ez zseniális, vagy kissé furcsán nézve közli, hogy ezt elképzelni nem tudja. Utóbbi esetben ő is beszáll az ötletelésbe, majd összedolgozva létrehozunk valami olyat, ami aztán biztosan a kézzel írott receptes könyvünkben végzi.

Viszont van az a pillanat, amikor tortát sütök. Valami furcsa megszállottság ez részemről, hiszen akik közel állnak hozzám, azokat szinte minden alkalommal szeretek meglepni valamilyen egyedivel, ami éppen bevillant a buksimba. Most éppen a legjobb barátnőmnek készült egy "tart" torta, amit életemben először sütöttem meg, viszont úgy gondolom, hogy nem utoljára. Lesz még bőven mit gyakorolni ezzel a típusú tortával kapcsolatban, hiszen közel sem lett tökéletes kinézetre, ízre viszont annál jobban sikerült.


Alapvetően ez egy linzertésztából készült tortaféle lenne, bár közel sem a hagyományos torta jelzőt lehet rá illetni. Általában vagy valamilyen szám formában, vagy szív formában szokták ezt megalkotni a profik. Elsőre én csak simán kör alakban gondolkodtam, később lesz ez még majd tovább gondolva is.

A tészta receptet egy Miadéle bloggernél találtam, mégpedig PetRonKa's free kitchen blogján. Így azt most nem is írnám le Nektek, nézzetek be Verához, szuper receptjei vannak. A krémben viszont már nem az ő tippjeit használtam fel, hanem oda már a saját kis kencémet kevertem ki.


Vaníliás mascarpone krém:

  • 500 g mascarpone 
  • 500 ml cukrászhab
  • 2 mk. vanília aroma
  • 4 ek. porcukor
  • 3 tk. piros ételfesték

Elkészítés:

  • A cukrászhabot habrerővel kemény állagú habbá verem, majd beteszem a hűtőbe addig, míg a többi hozzávalóval foglalkozom. A mascarpone-t az aromával, és a porcukorral kihabosítom. Figyeljetek rá, hogy teljesen egynemű, krémes massza legyen belőle. Ha kevésnek gondoljátok bele a porcukrot lehet még rakni bele (én mindig kevesebb cukorral készítem a krémeket, nem nagyon bírjuk a nagyon édes verziókat). Ezután óvatosan összeforgatom a felvert tejszínhabbal a mascarpone-s masszát. Szintén addig, míg szép, egynemű krém nem lesz a végeredmény. Két részre osztom. Egyszer lesz egy 3/4 -es rész, amibe belekeverem a 3 tk. ételfestéket, ugyanis ez fog menni a lapok közé, ez lesz a dominánsabb szín. A maradék 1/4 krémbe pedig éppenhogy csak egy csepp piros ételfestéket rakok, ennek csak igen halvány rózsaszínnek szabad lennie. Míg a sötétebb krémmel dolgozok, addig a kevesebb krém megy a hűtőbe. Habzsákba töltöm a sötétebb rózsaszín krémet, és laponként elkezdem megtölteni. Egy lapon három sor krém lesz, pici "kupacokat" nyomok a tésztákra, kissé megcsavarva. Semmilyen plusz formafejet nem használtam hozzá, csak a zsáknak a végén vágtam picit nagyobb lyukat. Amikor megvan egy lap teljesen, mehet rá a következő, és kezdődik az egész folyamat előről. Nekem összesen négy lapom lett, így három sor sötétebb krém ment bele, míg az utolsónak a tetejére a világosabbat raktam, illetve a maradék pici sötétebb krémmel is dekoráltam még rá egy picikét. A krémre plusz díszítésnek raktam töltött kekszet, illetve különböző csokoládékat, valamint tejcsokoládé drazsét is. 
  • FONTOS! Amikor készen vagytok a tortával, akkor mindenképpen menjen azonnal hűtőbe. Minimum 24 óra kell neki, míg a lap elkezd megpuhulni a krémtől, viszont ha 36 órát vártok vele, csak még finomabb lesz. A lényeg, hogy a linzertésztánk teljesen átpuhuljon. 

A végeredmény igazán nagyon tetszett mindenkinek, nekem pedig boldog lett tőle a lelkem. Annyira szeretem nézni az arcokat, mikor meglátják a tortákat, hogy ez újra és újra azt erősíti meg bennem, alkotnom kell. Még ha csak hobbi szinten is, ez egyszerűen szerelem! Erre nincs mentségem. 

Ha tetszett a poszt, kérlek osszátok meg, és lájkoljátok a blog facebook, illetve instagram oldalát. 

Ölelés, 

Ilus




komment Csokoládé Torta Desszert Tart torta Tovább
Csokoládés "tart" torta Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Almás rétes Almás rétes
  • Házi raffaello Házi raffaello
  • Töltött kaliforniai paprika Töltött kaliforniai paprika
  • Sajtos Croissant Sajtos Croissant
  • Kakaókrémes bejgli Kakaókrémes bejgli
Facebook Pinterest Instagram

Gasztrospicc

A blogolás egy életérzés. Megfoghatatlan világ, mely a lelkünk egy darabját adja az olvasóknak. Egy világ, ahol kibontakozhatunk, és 100%-ot nyújthatunk minden egyes bejegyzéssel, amit valaha megírtunk. Egy szenvedély, ami a legtökéletesebb énünket hozza elő. Egy Blogger vagyok, aki ismét a szárnyait bontogatja. Új felület, új téma, régi szerelem. Köszönöm, hogy velem tartasz!

Top 5

  1. Wellington - A karácsonyi tökéletesség
  2. Gesztenyepüré torta
  3. Házi krémtúró - Cukormentes verzió
  4. Diós-kakaós babka
  5. Kakaókrémes bejgli

Keresés

Címkék

Ajánló (1) Alma (1) Amerikai palacsinta (1) Aranykorona étterem (1) Banánkeksz (1) Bécsi palacsinta (1) Bejgli (1) Bemutatkozás (1) Blog (1) Brownie (1) Burgonya (6) Cikksorozat (1) Cottage Cheese (1) Creppy palacsintaház (1) Croissant (1) Csicseriborsó (1) Csirkebrassói (1) Csirkemell (1) Csokoládé (6) Cukkini (3) Cukkinigolyó (1) Cukormentes (3) Desszert (14) Édesburgonya (1) Egészséges (5) Együttműködés (1) Étterem (3) Étterem mustra (3) Fagyöngy vendéglő (1) Falafel (1) Fasírt (1) Főétel (16) Fokhagyma (2) Főzelék (1) Főzzünk lekvárt (1) Füstölt tofu (1) Gasztro (4) Gesztenye (1) Gesztenyepüré (1) Gesztenyepüré torta (1) Gomba (4) Grillezés (1) Hagyma (1) Hagymás fűszeres burgonya (1) Hagyomány (2) Hamis somlói (1) Házikrémtúró (1) Házi raffaello (1) Interjú (2) ízcsiklandozó blog (1) Kakaós (1) Kalóriaszegény (1) Karácsony (2) Keksz (1) Kelt tészta (1) Kenyérlángos (1) Kifli (1) Kókuszos (1) Kóla (1) Köret (4) Körözött (1) Krémes (2) Krémleves (2) Krémtúró (1) Krumplilángos (1) Kukoricasaláta (1) Langalló (1) Lasagne (1) Lekvár (1) Lencse (2) Lencsesaláta (1) Lépésről lépésre (1) Leves (2) Lilakáposzta (1) Mac and Cheese (1) Maradékmentés (1) Mazsola (1) Meggy (1) Miadéle (1) Miadéle Hungary (1) Miskolc (1) Mogyoró (2) Muffin (1) Müzliszelet (1) Nassolnivaló (13) Nemzetek gasztronómiája (1) Nem reklám (1) Nem szponzorált tartalom (1) Nutella (2) Omlett (1) Omlós tészta (1) Pásztortarhonya (1) Pékáru (2) Pirítós (1) Pogácsa (2) Portugália (1) Puding (3) Pudinggolyó (1) Pulykahús (1) Quiche (1) Raffaello (1) Rágcsálnivaló (1) Rántott karaj (1) Rántott répa (1) Recept (13) Reggeli (9) Rétes (1) Sajt (6) Sajtos tallér (1) Sajttal töltött (1) Saláta (1) Somlói (1) Sültkrumpli (1) Sült sajttorta (1) Sütemény (4) Személyes (1) Szendvicskrém (1) Szezámmag (2) Szezámmagos (1) Szilva (2) Szilvalekvár (1) Szilvásgombóc (1) Szilveszter (1) Tarhonya (1) Tart torta (1) Tejföl (1) Teljes kiőrlésű (4) Tócsni (2) Töki pompos (1) Töltött paprika (1) Torta (2) Túró (1) Túrósbatyu (1) Újév (1) Újévi menü (1) Ünnepi sütemény (1) Vacsora (4) Vargabéles (1) Vélemény (2) Virsli (1) Vörösáfonya (2) Wellington (1) Zabkása (1) Zabpehely (2) Zabropogós (1) Címkefelhő

Archívum

  • 2021 október (1)
  • 2021 szeptember (1)
  • 2021 március (2)
  • 2021 február (1)
  • 2021 január (10)
  • 2020 december (5)
  • 2020 november (9)
  • 2020 október (1)
  • 2020 szeptember (3)
  • 2020 augusztus (4)
  • 2020 július (10)
  • Tovább...
GasztroSpicc Blog
">

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard