Gasztrospicc

  • Reggeli
  • Leves
  • Főétel
  • Desszert
  • Nassolnivaló
  • Konyhaeszköz
  • Étterem Mustra
  • Személyes
Grillezett füstölt tofu

Grillezett füstölt tofu

Mostanában nagyon "bevállalós" vagyok, ha új ételekről van szó. Mindig azon agyalok, hogy hogyan kellene bővíteni a repertoárunkat. Nyilván megvannak a szokásos ételeink, mint minden háztartásban, de mindig előjön az-az énem, aki újabb, és újabb ételek kóstolására vetemedik - már ha ez erre a tökéletes szó használat - és keresi mindig azokat az alapanyagokat a boltokban, amivel ezek tökéletesen megvalósíthatóak. Így jött a tofu kóstolás is.

Viszonylag gyakran vásárolunk Lidl-ben (főleg most, hogy új környékre költüztünk, és lényegében a nagyobb áruházak közül ez, meg az Aldi az, ami a legközelebb van). A hűtőrészen mindig alaposan szeretek szétnézni, hiszen mindig találok valami olyat, amit még tuti nem kóstoltunk meg. A tofun kívül például szemeztem már a cottage cheese nevű sajtkészítménnyel, amit szendvicskrémek kitűnő alapjaként már sokat láttam kedvenc gasztro oldalaimon. Lehet ez lesz a következő, amit beszerzünk, és egy nagyon jó pirítósra való kencét összedobok belőle. Na, de visszatérve a poszt témájához, lássuk a tofut.

Kemény 200 Ft-ért vettük egyébként (ami egy 250 grammos kiszereléshez képest hihetetleül jó ár), és többféle választék is volt a polcokon. Lehetett kapni sima natúr változatban, füstölt verzióban (ezt vettük mi is), illetve volt még zöldfűszeres fajta is, de az alaból nem tetszett, a natúrt meg túl snassznak tartottam. Így esett a füstöltre a választásunk (hiszen amúgy is bírjuk a füstölt ízesítésű, vagy ténylegesen füstölt ételeket).



Ami nagyon furcsa, és tényleg nem gondoltam volna, hogy abszolút mértékben laktat. Semmi extra dolgot nem műveltem vele, minthogy mézes-csípős pácban megfürdettem, és úgy legrilleztem. Azért a biztonság kedvéért csirkemellet is pácoltam be, hiszen nem feltétlenül bíztam abban, hogy ez nekünk ténylegesen be fog jönni, na meg ha be is jön, akkor elég lesz e egyáltalán (jelentem, abszolút elég). Nagyon szkeptikusak voltunk szegény kajával, aztán akkora pozitív csalódás lett belőle, hogy azt le nem lehet írni. Konkrétan mintha grillezett gomolyát ennénk. Ugye ettetek már grillezett gomolyát? Nem, nem a grillezett sajtra gondolok, amit meg lehet vásárolni a boltok polcain nagy grill felirattal extrém pofátlan árakon, hanem a tényleges gomolyáról. Nagyon sokan nem szeretik egyébként -mármint a gomolyát - de mi abszolút oda meg vissza vagyunk érte, és hogy ez a tofu olyan, mintha meggrilleztük volna a gomolyát, az maga a csoda! De tényleg! Vagy, hogy egy mostanában nézett meséből idézzek "ragyooogzatooos"!  Ez az abszolút tökéletesen alternatíva arra az esetre, ha nem sikerült vásárolnunk a nagyon fincsi gomolyából, de mégis valamivel ki akarjuk egészíteni a grillezésünket.



Ami még fontos, hogy ehhez mindenképpen kellett valami köretet kreálnom, de nem akartam semmi bonyolultat, hiszen mikor ez készült, kicsit idő hiányában voltunk. Előkaptam egy doboz kukorica konzervet, apróra vágtam hagymát, majd kápia paprikát, és kész volt a saláta alap. Viszont erre még kellett valami öntet (sajnos az öntet nélküi salátákat nem preferálom). Van egy alap öntetem, amit elég sok salátához szoktam használni, így hát ez alkalommal is ezt vetettem be. Mindent a saját ízlésetek alapján kell belerakni, így hát pontos mértékekkel sajnos nem tudok szolgálni. Az öntet alapja majonéz és tejföl, és ehhez szokott menni só, bors, mustár, citromlé. Van, hogy több mustárt teszek bele, ha pikásabb öntetre vágyom, de olykor az is előfordul, hogy szándékosan túlcsordul a citromlé, mert éppen a savanyúbb az, amit úgy vélek, hogy illik a salátámhoz.

Ez egyébként nem tipikus kukoricasaláta  hiszen az csak kukorica, tejföl és majonéz, hanem ez az én verzióm, és ez abból született, hogy untam már a hagyományos verziót.

Ettetek már tofut?

Ha tetszett a poszt, kérlek osszátok meg, és lájkoljátok a blog facebook, illetve instagram oldalát.

Ölelés,

Ilus
komment Főétel Grillezés Füstölt tofu Kukoricasaláta Tovább
Grillezett füstölt tofu Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Kung Pao csirke Kung Pao csirke
  • Nemzetek gasztronómiája - Portugália Nemzetek gasztronómiája - Portugália
  • ÍZcsiklandozó ÍZcsiklandozó
  • Töltött kaliforniai paprika Töltött kaliforniai paprika
  • Csicseriborsó fasírt Csicseriborsó fasírt
Facebook Pinterest Instagram

Gasztrospicc

A blogolás egy életérzés. Megfoghatatlan világ, mely a lelkünk egy darabját adja az olvasóknak. Egy világ, ahol kibontakozhatunk, és 100%-ot nyújthatunk minden egyes bejegyzéssel, amit valaha megírtunk. Egy szenvedély, ami a legtökéletesebb énünket hozza elő. Egy Blogger vagyok, aki ismét a szárnyait bontogatja. Új felület, új téma, régi szerelem. Köszönöm, hogy velem tartasz!

Top 5

  1. Wellington - A karácsonyi tökéletesség
  2. Gesztenyepüré torta
  3. Házi krémtúró - Cukormentes verzió
  4. Diós-kakaós babka
  5. Kakaókrémes bejgli

Keresés

Címkék

Ajánló (1) Alma (1) Amerikai palacsinta (1) Aranykorona étterem (1) Banánkeksz (1) Bécsi palacsinta (1) Bejgli (1) Bemutatkozás (1) Blog (1) Brownie (1) Burgonya (6) Cikksorozat (1) Cottage Cheese (1) Creppy palacsintaház (1) Croissant (1) Csicseriborsó (1) Csirkebrassói (1) Csirkemell (1) Csokoládé (6) Cukkini (3) Cukkinigolyó (1) Cukormentes (3) Desszert (14) Édesburgonya (1) Egészséges (5) Együttműködés (1) Étterem (3) Étterem mustra (3) Fagyöngy vendéglő (1) Falafel (1) Fasírt (1) Főétel (16) Fokhagyma (2) Főzelék (1) Főzzünk lekvárt (1) Füstölt tofu (1) Gasztro (4) Gesztenye (1) Gesztenyepüré (1) Gesztenyepüré torta (1) Gomba (4) Grillezés (1) Hagyma (1) Hagymás fűszeres burgonya (1) Hagyomány (2) Hamis somlói (1) Házikrémtúró (1) Házi raffaello (1) Interjú (2) ízcsiklandozó blog (1) Kakaós (1) Kalóriaszegény (1) Karácsony (2) Keksz (1) Kelt tészta (1) Kenyérlángos (1) Kifli (1) Kókuszos (1) Kóla (1) Köret (4) Körözött (1) Krémes (2) Krémleves (2) Krémtúró (1) Krumplilángos (1) Kukoricasaláta (1) Langalló (1) Lasagne (1) Lekvár (1) Lencse (2) Lencsesaláta (1) Lépésről lépésre (1) Leves (2) Lilakáposzta (1) Mac and Cheese (1) Maradékmentés (1) Mazsola (1) Meggy (1) Miadéle (1) Miadéle Hungary (1) Miskolc (1) Mogyoró (2) Muffin (1) Müzliszelet (1) Nassolnivaló (13) Nemzetek gasztronómiája (1) Nem reklám (1) Nem szponzorált tartalom (1) Nutella (2) Omlett (1) Omlós tészta (1) Pásztortarhonya (1) Pékáru (2) Pirítós (1) Pogácsa (2) Portugália (1) Puding (3) Pudinggolyó (1) Pulykahús (1) Quiche (1) Raffaello (1) Rágcsálnivaló (1) Rántott karaj (1) Rántott répa (1) Recept (13) Reggeli (9) Rétes (1) Sajt (6) Sajtos tallér (1) Sajttal töltött (1) Saláta (1) Somlói (1) Sültkrumpli (1) Sült sajttorta (1) Sütemény (4) Személyes (1) Szendvicskrém (1) Szezámmag (2) Szezámmagos (1) Szilva (2) Szilvalekvár (1) Szilvásgombóc (1) Szilveszter (1) Tarhonya (1) Tart torta (1) Tejföl (1) Teljes kiőrlésű (4) Tócsni (2) Töki pompos (1) Töltött paprika (1) Torta (2) Túró (1) Túrósbatyu (1) Újév (1) Újévi menü (1) Ünnepi sütemény (1) Vacsora (4) Vargabéles (1) Vélemény (2) Virsli (1) Vörösáfonya (2) Wellington (1) Zabkása (1) Zabpehely (2) Zabropogós (1) Címkefelhő

Archívum

  • 2021 október (1)
  • 2021 szeptember (1)
  • 2021 március (2)
  • 2021 február (1)
  • 2021 január (10)
  • 2020 december (5)
  • 2020 november (9)
  • 2020 október (1)
  • 2020 szeptember (3)
  • 2020 augusztus (4)
  • 2020 július (10)
  • Tovább...
GasztroSpicc Blog
">

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard