Gasztrospicc

  • Reggeli
  • Leves
  • Főétel
  • Desszert
  • Nassolnivaló
  • Konyhaeszköz
  • Étterem Mustra
  • Személyes
Kung Pao csirke

Kung Pao csirke

Magyaros verzió

Ami azt illeti, hosszú idő óta nem voltam jelen a blog felületén, csakis az instagram, illetve facebook oldalán. Egyszerűen minden is összejött, és erre már nem jutott idő. Viszont az írás hiányzik, így hát helló újra mindenkinek.

Kifejezetten egy nem szokványos receptet hoztam, hiszen közel sem mondható annak. Az alapja egy kínai csoda étel, ami a maga tökéletességével együtt hihetetlenül finom. Viszont jött az a pillanat, amikor egy kicsit módosítottam rajta, hiszen ez vagyok én, mindig kitalálok valamit, amivel újítok a már meglévő, kissé kőbe vésett recepteken, még a sajátjaimon is, amit az évek alatt alkottam meg, találtam ki. 

kung_pao_csirke_3.jpg

No nem kell nagy ördöngősségre gondolni, egyszerűen csak némi plusz tettem hozzá, és ettől olyan magyaros lett. Egy párszor már hangoztattam azt, hogy mennyire is rajongója vagyok a paprikakrémnek, legyen az csípős vagy éppen a csemege változat. Konkrétan mindenhez is jó. Reggel egy melegszendvicshez, vagy éppen bundáskenyérhez, de nagyon jól megállja a helyét majonézzel összekeverve, úgymond pikáns mártogatósként is egy sültkrumplihoz. Egyszerűen mindenhez is perfekt. Na és akkor itt jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a kung pao csirkébe is raknék belőle? És mi lett? Egy hűha de jó étel, amitől sokkal újabb, sokkal másabb, mint a megszokott. Ugyan lehet, hogy így elveszettette a eredetiségéből adódóan a kínaiságát (bár egyéb hozzávalókon nem változtattam (na meg persze csak magyaros verzióként könyveltem el a paprikakrém miatt)), de pont ettől lett olyan, amire vágyik az ember, ha már kísérletezik egy recepttel. 

kung_pao_csirke_4.jpg

Kung Pao csirke:

Hozzávalók: 

  • 70 dkg csirkemell, apró kockára vágva
  • 3 ek. szójaszósz
  • 4 tk.liszt 
  • 3-4 tk reszelt gyömbér 
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 5 gerezd fokhagyma reszelve
  • 2 ek. paprikakrém (ha kevésbé sósan étkeztek, elég 1 ek. is) 
  • 1/2 tk. őrölt chilipaprika
  • Fekete őrölt bors ízlés szerint (só nem kell bele, mert a szójaszósz és a paprikrém is extrém sós)
  • 2 tk. ecet
  • 2 ek. olaj
  • 3 tk. nádcukor
  • 175 g sótlan földimogyoró
  • Köretnek: párolt rizs, bulgur, hajdina, kuszkusz, ki mit szeret. Itt most párolt rizs került hozzá. 

kung_pao_csirke_5.jpg

Elkészítés: 

  • A lisztet és szójaszószt kikeverem egy pici vízzel együtt, majd hozzáadom a kockázott csirkét, és összekeverem. Kicsit hagyom állni, nagyjából 30-40 perc erejéig pihen a hűtőben. 
  • Az olajat felmelegítem, és belerakom a pihentett csirkét. Picit lepirítom, majd jönnek a fűszerek. A gyömbér, fokhagyma, lilahagyma, bors és chili megy hozzá, majd felengedem annyi vízzel, amennyire szeretném, hogy szaftos legyen. Ebben az esetben én 2 dl vizet használtam, de ez azért egyénfüggő. Hagyjuk főni.
  • A nádcukrot kikeverem az ecettel, majd hozzáadom a már majdnem kész ételhez. Ezután pedig jöhet a paprikakrém, amit 2-3 ek vízzel elkeverek, és utána adom hozzá az ételhez. Semmi más nem maradt hátra, mint a mogyoró, amiből 150 grammot hozzáadok, majd főzöm még vele pár percig. 
  • Amikor kész, a tetszőleges körettel, pár karika lilahagymával és a maradék mogyoróval díszítve tálalom. 

Tudom, a sok hozzávaló kicsit rémisztő lehet, de nem kell megijedni, egy roppant egyszerű ételről van itt szó. Gyorsan elkészül, utána pedig minden falat fantasztikus kényeztetés. 

Szoktatok készíteni Kung Pao csirkét? Van esetleg saját verziótok, mint nekem ez a magyaros? 

Ha tetszett a poszt, kérlek osszátok meg, és lájkoljátok a blog facebook, illetve instagram oldalát.

 Ölelés,

Ilus

komment Főétel Köret Mogyoró Csirkemell Tovább
Kung Pao csirke Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Édesburgonyás pogácsa Édesburgonyás pogácsa
  • Kakaókrémes bejgli Kakaókrémes bejgli
  • Pudinggolyó Pudinggolyó
  • Házi müzliszelet Házi müzliszelet
  • Wellington - A karácsonyi tökéletesség Wellington - A karácsonyi tökéletesség
Facebook Pinterest Instagram

Gasztrospicc

A blogolás egy életérzés. Megfoghatatlan világ, mely a lelkünk egy darabját adja az olvasóknak. Egy világ, ahol kibontakozhatunk, és 100%-ot nyújthatunk minden egyes bejegyzéssel, amit valaha megírtunk. Egy szenvedély, ami a legtökéletesebb énünket hozza elő. Egy Blogger vagyok, aki ismét a szárnyait bontogatja. Új felület, új téma, régi szerelem. Köszönöm, hogy velem tartasz!

Top 5

  1. Wellington - A karácsonyi tökéletesség
  2. Gesztenyepüré torta
  3. Házi krémtúró - Cukormentes verzió
  4. Diós-kakaós babka
  5. Kakaókrémes bejgli

Keresés

Címkék

Ajánló (1) Alma (1) Amerikai palacsinta (1) Aranykorona étterem (1) Banánkeksz (1) Bécsi palacsinta (1) Bejgli (1) Bemutatkozás (1) Blog (1) Brownie (1) Burgonya (6) Cikksorozat (1) Cottage Cheese (1) Creppy palacsintaház (1) Croissant (1) Csicseriborsó (1) Csirkebrassói (1) Csirkemell (1) Csokoládé (6) Cukkini (3) Cukkinigolyó (1) Cukormentes (3) Desszert (14) Édesburgonya (1) Egészséges (5) Együttműködés (1) Étterem (3) Étterem mustra (3) Fagyöngy vendéglő (1) Falafel (1) Fasírt (1) Főétel (16) Fokhagyma (2) Főzelék (1) Főzzünk lekvárt (1) Füstölt tofu (1) Gasztro (4) Gesztenye (1) Gesztenyepüré (1) Gesztenyepüré torta (1) Gomba (4) Grillezés (1) Hagyma (1) Hagymás fűszeres burgonya (1) Hagyomány (2) Hamis somlói (1) Házikrémtúró (1) Házi raffaello (1) Interjú (2) ízcsiklandozó blog (1) Kakaós (1) Kalóriaszegény (1) Karácsony (2) Keksz (1) Kelt tészta (1) Kenyérlángos (1) Kifli (1) Kókuszos (1) Kóla (1) Köret (4) Körözött (1) Krémes (2) Krémleves (2) Krémtúró (1) Krumplilángos (1) Kukoricasaláta (1) Langalló (1) Lasagne (1) Lekvár (1) Lencse (2) Lencsesaláta (1) Lépésről lépésre (1) Leves (2) Lilakáposzta (1) Mac and Cheese (1) Maradékmentés (1) Mazsola (1) Meggy (1) Miadéle (1) Miadéle Hungary (1) Miskolc (1) Mogyoró (2) Muffin (1) Müzliszelet (1) Nassolnivaló (13) Nemzetek gasztronómiája (1) Nem reklám (1) Nem szponzorált tartalom (1) Nutella (2) Omlett (1) Omlós tészta (1) Pásztortarhonya (1) Pékáru (2) Pirítós (1) Pogácsa (2) Portugália (1) Puding (3) Pudinggolyó (1) Pulykahús (1) Quiche (1) Raffaello (1) Rágcsálnivaló (1) Rántott karaj (1) Rántott répa (1) Recept (13) Reggeli (9) Rétes (1) Sajt (6) Sajtos tallér (1) Sajttal töltött (1) Saláta (1) Somlói (1) Sültkrumpli (1) Sült sajttorta (1) Sütemény (4) Személyes (1) Szendvicskrém (1) Szezámmag (2) Szezámmagos (1) Szilva (2) Szilvalekvár (1) Szilvásgombóc (1) Szilveszter (1) Tarhonya (1) Tart torta (1) Tejföl (1) Teljes kiőrlésű (4) Tócsni (2) Töki pompos (1) Töltött paprika (1) Torta (2) Túró (1) Túrósbatyu (1) Újév (1) Újévi menü (1) Ünnepi sütemény (1) Vacsora (4) Vargabéles (1) Vélemény (2) Virsli (1) Vörösáfonya (2) Wellington (1) Zabkása (1) Zabpehely (2) Zabropogós (1) Címkefelhő

Archívum

  • 2021 október (1)
  • 2021 szeptember (1)
  • 2021 március (2)
  • 2021 február (1)
  • 2021 január (10)
  • 2020 december (5)
  • 2020 november (9)
  • 2020 október (1)
  • 2020 szeptember (3)
  • 2020 augusztus (4)
  • 2020 július (10)
  • Tovább...
GasztroSpicc Blog
">

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard