Gasztrospicc

  • Reggeli
  • Leves
  • Főétel
  • Desszert
  • Nassolnivaló
  • Konyhaeszköz
  • Étterem Mustra
  • Személyes
Bécsi töltött palacsinta

Bécsi töltött palacsinta

Amikor tudod, hogy valami mást akarsz, mint a szokványos, akkor elkezded túrni az internet bugyrait, valamint az otthon lévő receptek összességét, és próbálsz valami olyat alkotni, amit eddig más még talán nem csinált. Akkor jön létre egy olyan finomság, amire a hűha a legjobb szó. Így voltam Én a palacsintával, hiszen nem akartam a szokványos módon elkészíteni, hanem valami extra fetúrbózott változatra vágytam, ami azért fogjuk rá egészséges is.

Mostanában nagy heppem, hogy próbálok mindent egészségesebb verzióban kivitelezni - persze azért vannak olyanok, amik a hagyományos módon készülnek el továbbra is, hiszen úgy az abszolút verhetetlenek - ez főleg a cukorra vonatkozik, illetve a fehér liszt helyettesítésére.

Először teljesen nehéz volt ezeket kitapasztalni, mert nem igazán dolgoztam se édesítővel, se teljes kiőrlésű liszttel. Aztán szépen lassan megszoktuk egymást, ha lehet így fogalmazni. Egyszerű mezei 300 Ft-os folyékony édesítőszert használok, valamint a Nagyi Titka teljes kiőrlésű lisztet (nem reklám), hiszen nekem ez vált be a legjobban. Mind ízben, mind felhasználásban ez hozta a legjobb formáját.

Abszolút nem terveztem magunkat nagy költségbe verni ezen a téren, hiszen továbbra se nagyon hiszem azt, hogyha sok pénzt elköltünk különböző fajta élelmiszerekre, amik azt hirdetik, hogy nagyon tuti egészséges leszel tőle, attól jobbak leszünk. Igyekszünk rengeteg zöldséget, illetve gyümölcsöt fogyasztani, illetve ezzel a minimális változtatással ami a cukrot meg a fehér lisztet illeti odafigyelni az egészségünkre.

Tudom, hogy számtalan sok módja van a tökéletes egészséges életmód kialakítására, főleg ami az étkezést illeti, de nagyon sok termékben nem látom, hogy miért is jó ez nekünk. Próbálom sajátosan átfaragni a táplálkozási szokásainkat, és nem kidobni feleslegesen az ablakon a keresetünket. Ugyan ez még közel sem tökéletes így, hiszen sokat megkaptam már, hogy ez így nem is teljes "healty food" meg "healty life", de úgy gondolom, hogy mégis csak a saját egyénünkre, a szervezetünkhöz szabva próbálom a legjobbat kihozni egy-egy étel elkészítése alkalmával.

Ezekkel a "szabályokkal" született meg ez a mennyei édesség is, és abszolút nem gondolnátok a kóstolás alkalmával, hogy ez valami egészséges féle verzió, hiszen nem érezni a különbséget (nyilván a teljes kiőrlésű liszt más, mint a fehér, de az édesítőnek abszolút semmilyen ízét nem érezni (csak mert van aki azt mondja, hogy olyan fura és rossz mellékíze van az ilyen édesítőknek)) hogy ez másféle módon készült finomság lenne.


Hozzávalók a palacsintához (8 darab) :

  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 3 tojás
  • 2 teáskanál folyékony édesítőszer
  • 3 dl tej
  • 1,5 dl szénsavas ásványvíz 
  • csipet só
  • 1 mokkáskanál Dr. Oetker vanília kivonat 

Hozzávalók a töltelékhez :
  • 25 dkg félzsíros túró
  • 2 tojás sárgája
  • 2 teáskanál folyékony édesítőszer
  • 5 dkg cukrozatlan aszalt vörös áfonya
  • 1 mokkáskanál Dr. Oetker vanília kivonat 

Hozzávalók a vaníliasodóhoz:
  • 1 mokkáskanál Dr. Oetker vanília kivonat 
  • 8 dl tej
  • 4 tojás sárgája
  • 2 evőkanál tk liszt
  • 1 evőkanál folyékony édesítőszer (ennek kell a legédesebbnek lennie)

A palacsintákat megsütjük, és hagyjuk kicsit hűlni őket. Amíg pihennek, addig kikeverjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük,  hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, az édesítőszert, valamint a vaníilia kivonatot és alaposan kikeverjük. Ezután beleforgatjuk a az aszalt vörösáfonyát, majd a hűtőbe tesszük kicsit, hogy összeérjenek az ízek. A tejet a vaníilia kivonattal feltesszük forrni (folyamatos kevergetés mellett, hogy ne kapjon le). A tojások sárgáját kikeverjük az édesítőszerrel, valamint a liszttel, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a forró tejhez. Ezekután újraforraljuk (látni lehet majd, ahogy kevergetés közben szépen sűrősödik), majd félretesszük (néha megkavarva, hogy ne pillésedjen túlságosan). A palacsintákat megtöltjük a túrós töltelékkel, majd középen félbevágjuk. A jénait kivajazzuk/morzsázzuk (ennyi bűnözés van benne, amennyi zsemlemorzsát felvesz a vajas jénai) majd egymásra pakolva a töltelékes részével felfelé felhalmozzuk. Bőven megkanalazzuk a sodóval, de tényleg bőven, hogy mindenhol legyen a jénaiban, majd légkeveréses sütőben (FONTOS! Nem előmelegített sütőben!) 40 percig 150 fokon sütjük. 

Így született meg az én teljes kiőrlésű lisztből készült, cukormentes, bécsi töltött túrós-áfonyás palacsintám, vaníliasodóval sütve. Egyszerűen mennyei lett! Bátran ajánlom a figyelmetekbe! 

Köszönöm, hogy elolvastátok! 

Ölelés,

Ilus
2 komment Desszert Nassolnivaló Bécsi palacsinta Tovább
Bécsi töltött palacsinta Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
2 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Nemzetek gasztronómiája - Portugália Nemzetek gasztronómiája - Portugália
  • Gesztenyepüré torta Gesztenyepüré torta
  • Töltött kaliforniai paprika Töltött kaliforniai paprika
  • Csicseriborsó fasírt Csicseriborsó fasírt
  • Sajtos Croissant Sajtos Croissant
Facebook Pinterest Instagram

Gasztrospicc

A blogolás egy életérzés. Megfoghatatlan világ, mely a lelkünk egy darabját adja az olvasóknak. Egy világ, ahol kibontakozhatunk, és 100%-ot nyújthatunk minden egyes bejegyzéssel, amit valaha megírtunk. Egy szenvedély, ami a legtökéletesebb énünket hozza elő. Egy Blogger vagyok, aki ismét a szárnyait bontogatja. Új felület, új téma, régi szerelem. Köszönöm, hogy velem tartasz!

Top 5

  1. Wellington - A karácsonyi tökéletesség
  2. Gesztenyepüré torta
  3. Házi krémtúró - Cukormentes verzió
  4. Diós-kakaós babka
  5. Kakaókrémes bejgli

Keresés

Címkék

Ajánló (1) Alma (1) Amerikai palacsinta (1) Aranykorona étterem (1) Banánkeksz (1) Bécsi palacsinta (1) Bejgli (1) Bemutatkozás (1) Blog (1) Brownie (1) Burgonya (6) Cikksorozat (1) Cottage Cheese (1) Creppy palacsintaház (1) Croissant (1) Csicseriborsó (1) Csirkebrassói (1) Csirkemell (1) Csokoládé (6) Cukkini (3) Cukkinigolyó (1) Cukormentes (3) Desszert (14) Édesburgonya (1) Egészséges (5) Együttműködés (1) Étterem (3) Étterem mustra (3) Fagyöngy vendéglő (1) Falafel (1) Fasírt (1) Főétel (16) Fokhagyma (2) Főzelék (1) Főzzünk lekvárt (1) Füstölt tofu (1) Gasztro (4) Gesztenye (1) Gesztenyepüré (1) Gesztenyepüré torta (1) Gomba (4) Grillezés (1) Hagyma (1) Hagymás fűszeres burgonya (1) Hagyomány (2) Hamis somlói (1) Házikrémtúró (1) Házi raffaello (1) Interjú (2) ízcsiklandozó blog (1) Kakaós (1) Kalóriaszegény (1) Karácsony (2) Keksz (1) Kelt tészta (1) Kenyérlángos (1) Kifli (1) Kókuszos (1) Kóla (1) Köret (4) Körözött (1) Krémes (2) Krémleves (2) Krémtúró (1) Krumplilángos (1) Kukoricasaláta (1) Langalló (1) Lasagne (1) Lekvár (1) Lencse (2) Lencsesaláta (1) Lépésről lépésre (1) Leves (2) Lilakáposzta (1) Mac and Cheese (1) Maradékmentés (1) Mazsola (1) Meggy (1) Miadéle (1) Miadéle Hungary (1) Miskolc (1) Mogyoró (2) Muffin (1) Müzliszelet (1) Nassolnivaló (13) Nemzetek gasztronómiája (1) Nem reklám (1) Nem szponzorált tartalom (1) Nutella (2) Omlett (1) Omlós tészta (1) Pásztortarhonya (1) Pékáru (2) Pirítós (1) Pogácsa (2) Portugália (1) Puding (3) Pudinggolyó (1) Pulykahús (1) Quiche (1) Raffaello (1) Rágcsálnivaló (1) Rántott karaj (1) Rántott répa (1) Recept (13) Reggeli (9) Rétes (1) Sajt (6) Sajtos tallér (1) Sajttal töltött (1) Saláta (1) Somlói (1) Sültkrumpli (1) Sült sajttorta (1) Sütemény (4) Személyes (1) Szendvicskrém (1) Szezámmag (2) Szezámmagos (1) Szilva (2) Szilvalekvár (1) Szilvásgombóc (1) Szilveszter (1) Tarhonya (1) Tart torta (1) Tejföl (1) Teljes kiőrlésű (4) Tócsni (2) Töki pompos (1) Töltött paprika (1) Torta (2) Túró (1) Túrósbatyu (1) Újév (1) Újévi menü (1) Ünnepi sütemény (1) Vacsora (4) Vargabéles (1) Vélemény (2) Virsli (1) Vörösáfonya (2) Wellington (1) Zabkása (1) Zabpehely (2) Zabropogós (1) Címkefelhő

Archívum

  • 2021 október (1)
  • 2021 szeptember (1)
  • 2021 március (2)
  • 2021 február (1)
  • 2021 január (10)
  • 2020 december (5)
  • 2020 november (9)
  • 2020 október (1)
  • 2020 szeptember (3)
  • 2020 augusztus (4)
  • 2020 július (10)
  • Tovább...
GasztroSpicc Blog
">

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML
süti beállítások módosítása
Dashboard